Nieuws

Nieuwe Fiat Talento vanaf juni te koop

Nieuwe Fiat Talento vanaf juni te koop

Het regent bestelbussen waarvan ook een personenuitvoering wordt geleverd. Na het gezamelijk ontwikkelde trio van PSA en Toyota, de al weer iets oudere Ford Transit, V-klasse en Transporter T6 is dit de Talento van Fiat.

In tegenstelling tot de genoemde bussen van andere merken houdt Fiat vast aan de traditionele vormgeving van de bestelbus. Oftewel, geen vleugje personenauto voor de nieuwe Talento maar een hoekig design voor maximale binnenruimte. Over 'het royale laadvermogen' dan ook geen klagen, aldus Fiat. Hoeveel liters je achterin kwijt kunt, wordt dan weer niet gemeld. Maar wellicht dat de brochure van de Renault Trafic of Opel Vivaro soelaas biedt. De Fiat Talento is daar namelijk de Italiaanse neef van.

Voor iedere klus wat wils

Sowieso is Fiat niet loslippig over specificaties. Maar de Italianen prijzen wel alvast het veelzijdig karakter van de Talento. Zo is de bus onder meer verkrijgbaar als gesloten bestelbus, dubbele cabine, als losstaand platformchassis (als basis voor een deels eigen ontwerp) en dus een personenwagenversie.

Lust alleen diesel

De Talento neemt in het Fiat Professional-programma de plek in tussen de Doblò Cargo en Ducato. Motorisch is er keuze uit enkele dieselmotoren, alleen voorzien van een turbo. Het maximale vermogen ligt op 145 pk.

De nieuwe Talento staat medio juni bij de Fiat Professional-dealer. Prijzen zijn nog niet bekend.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken