Nieuws

Seat Ateca drie mille goedkoper dan Tiguan

Prijzen van Seat Ateca bekend

De Ateca staat pas vanaf september bij de dealers, maar te bestellen is hij al wel. Seat laat de prijzen beginnen bij € 25.900,-.

De Ateca is Seat's allereerste SUV ooit en komt daarmee een tjokvol en genadeloos segment vergezellen. In zo'n geval kun je je troef het beste maar zo scherp mogelijk in de markt zetten en dat is precies wat de Spanjaarden hebben gedaan. Want met een vanafprijs van net geen 26 mille is de Ateca zomaar eventjes drieduizend euro voordeliger dan de goedkoopste Tiguan.
Kanttekening is wel dat zijn Duitse evenknie aftrapt met 1.4 TSI met 125 pk en het motorpalet van de Seat Ateca start met de 1.0 liter driecilinder, goed voor 115 pk.

Prijs 1.6 TDI

Naast de 1.0 TSI wordt de Ateca tevens leverbaar met de 1.4 EcoTSI en die kan 150 pk opwekken. De prijs hiervan is echter nog niet bekend en volgt kort op de marktlancering. Op dieselgebied start het aanbod met de 115 pk sterke Ateca 1.6 TDI in Reference-uitvoering. Instappen en wegrijden hierin kan na € 29.900,- betaald te hebben.
Verder prijkt er op het TDI-palet nog de 2.0 TDI met 150 pk en dezelfde dieselmotor maar dan met 190 pk en 4-Drive vierwielaandrijving. Ook daarvan volgen de prijzen later.

Concurrentievergelijk

Om te verduidelijken hoe Seat de Ateca in de markt heeft gezet, hebben we ook de vanafprijzen van de belangrijkste concurrenten voor je erbij gepakt. Neem bijvoorbeeld de immer populaire Nissan Qashqai. Die is er vanaf € 24.790,- en als motorvariant rijd je dan de 1.2-turbobenzine met 116 pk. Een andere sterke rivaal is de eveneens gloednieuwe Sportage. Kia vraagt daar minimaal € 25.995,- voor, en voor dit geld trakteer je jezelf op de turboloze 1.6 GDI-benzine met 132 pk. Een stukje duurder, maar ook aanzienlijk krachtiger is het instapmodel van de Mazda CX-5. Die levert liefst 165 pk in de basis – uit een tweeliter – en start bij € 28.740,-.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Prijzen van Seat Ateca bekend
Prijzen van Seat Ateca bekend
Prijzen van Seat Ateca bekend
Prijzen van Seat Ateca bekend
Redactie
Door Redactie

Zoeken