Nieuws

Mazda MX-5

Mazda MX-5 gekroond tot World Car of The Year

De nieuwe Astra mag dan door een Europese autojury zijn verkozen tot Auto van het Jaar 2016, op mondiaal niveau moet de Opel het afleggen tegen de Mazda MX-5.

Mazda MX-5 gekroond tot World Car of The Year
Al sinds de introductie van de jongste generatie raken pers en publiek maar niet uitgepraat over de MX-5. Allereerst is dat een verdienste Mazda's marketingafdeling (dat goed getimed smakelijke varianten van de roadster op ons blijft afvuren). Maar laten we ook vooral niet het ontwikkelingsteam achter de nieuwe MX-5 vergeten. Want wat hebben die weer knap werk afgeleverd. Zowel designers als technici.

Dubbel prijs

Dat het laatste een gedeelde mening betreft, zie je terug in de twee 'World'-awards die de nieuwe Mazda MX-5 heeft binnengesleept. Want niet alleen nam 's werelds meest geliefde roadster de bokaal van World Car of the Year 2016 in ontvangst in New York, ook de titel World Car Design of the Year 2016 kan op de schoorsteenmantel. Auto's als de Audi A4, Mercedes-Benz GLC en Jaguar XE huilend achter zich latend.

Overige 'wereldauto's'

Zoveel smaken, zoveel prijzen, en dus werden er nog meerprijzen uitgedeeld. Zo won in de categorie World Luxury Car of the Year 2016 de BMW 7-Serie het van de Audi Q7, Jaguar XF, Mercedes GLE Coupe en Volvo XC90. En de World Green Car of the Year is de Toyota Mirai, zeg maar de Prius op waterstof.

De Audi R8 werd verkozen tot World Performance Car of the Year 2016 en maakt zodoende een vuist tegen de Honda Civic Type-R, Mercedes-AMG C 63 Coupé, Range Rover Sport SVR en Chevrolet Camaro.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Mazda MX-5 gekroond tot World Car of The Year
Mazda MX-5 gekroond tot World Car of The Year
Mazda MX-5 gekroond tot World Car of The Year

Zoeken

Merk- & modeldossiers