Nieuws

Honda NSX GT3 doet geruchten rond Type-R oplaaien

Zo smoelt de Honda NSX in GT3-trim

Wat is er nog lekkerder dan een Honda NSX? Een NSX in race-trim natuurlijk! Op de autoshow van New York eist de NSX GT3 dan ook behoorlijk wat aandacht op.

Het is fantastisch om van alle windhoeken te vernemen dat er eindelijk schot in de zaak rond de nieuwe Honda NSX komt. Onlangs werd immers al bekendgemaakt dat de productie is gestart in de VS, en nu is ook de race-uitvoering voor de mondiale FIA GT3-kampioenschappen een feit.

Vrijwel gelijk aan straatversie

Getooid in een potige bodykit en een immense achtervleugel past de Honda NSX GT3 prima in het plaatje van al die andere GT3-monsters die de revue al zijn gepasseerd. Qua aandrijflijn moet de hitsige Japanner het hebben van dezelfde 3.5 liter V6 met dubbele turbo's als het straatmodel.

RWD

De motorspecificaties verschillen dan ook slechts op punten, al geschiedt de overbrenging bij de NSX GT3 via een sequentiële 6-bak. Drie verzetten minder dan de 9-traps, maar naar verwachting een stuk sneller en feller dan die conventionele automaat. Tevens laat Honda weten dat de NSX GT3 louter achterwielaangedreven is. Vierwielaandrijving laten de FIA-reglementen namelijk niet toe voor de GT3-klasse(s).

Type-R

Dat laatste gezegd hebbende laaien de geruchten rond een NSX Type-R – die dan gebruik zou kunnen maken van de lay-out van de GT3 – meteen weer op. Leuk die enthousiasme, maar laten we eerst maar eens afwachten hoeveel vingers de 'gewone' NSX en deze GT3-uitvoering in de supercar-pap te roeren hebben.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Zo smoelt de Honda NSX in GT3-trim
Zo smoelt de Honda NSX in GT3-trim
Zo smoelt de Honda NSX in GT3-trim
Redactie
Door Redactie

Zoeken