Nieuws

Toyota Prius nu ook weer als Plug-in Hybrid

Toyota Prius nu ook weer als Plug-in Hybrid

Net zoals bij de vorige generatie het geval was heeft Toyota ook van de nieuwe Prius een Plug-in Hybrid ontwikkeld. Die is met een verbruik van 1,4 l/100 km extreem zuinig en bovendien herkenbaar aan een eigen gezicht.

Eind dit jaar staat er bij de Toyota-dealer niet enkel de gewone Prius, maar ook deze Plug-in variant. Die heeft een grotere lithium-ion batterij (8,8 kWh) en kan daardoor tot 50 km volledig elektrisch rijden. Bovendien is het mogelijk om je emissievrij voort te bewegen tot een snelheid van 135 km/h.

Toyota claimt indrukwekkende verbruikscijfers van 1,4 l/100 km en een CO2-uitstoot van 32 g/km. Het zijn waarden volgens de NEDC-norm dus neem ze met een korreltje zout, maar wie heel netjes laadt en geen lange afstanden maakt moet aardig in de buurt kunnen komen.

Spraakmakende vormgeving

Wat de Prius Plug-in Hybrid met name onderscheidt van zijn voorganger, maar ook van de gewone Prius is het uiterlijk. En dat is op zijn zachtst gezegd opvallend. Nog meer dan ooit tevoren moet je er maar net van houden.
Eveneens nieuw is het solar roof oplaadsysteem waarbij zonenergie wordt opgeslagen in een aparte batterij. Een speciaal systeem zorgt hierbij dat het interieur verwarmd of juist gekoeld kan worden wanneer volledig elektrisch wordt gereden.

Alle exacte specificaties alsook de prijzen van de Toyota Prius Plug-in Hybrid worden later dit jaar bekend gemaakt

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Toyota Prius nu ook weer als Plug-in Hybrid
Redactie
Door Redactie

Zoeken