Nieuws

Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé voor Australische politie

Mercedes-AMG GLE 63 Coupè voor Australische politie

In ons land heb je aan een doorsnee hot hatch genoeg. Maar Down Under kun je voortaan beter met zwaar geschut komen voorrijden wil je ontkomen aan de sterke arm.

Dat subtiele bangmakerij het halve werk is, hebben ze bij de Australische politie een stuk beter begrepen. In plaats van flauw achter een boom (in the middle of nowhere) te gaan staan met een laserpistool, patrouilleert de Australische politie voortaan in een heuse GLE 63 AMG S Coupé. Alleen al dat besef schrikt menig kwaadwillige af. Niet? Dan doet de koosnaam dat wellicht alsnog. De Aussies hebben hun nieuwe aanwinst namelijk gedoopt tot 'Guardian'. Zoiets doet het natuurlijk goed in de krantenkoppen.

Tijdelijk

Mocht je denken 'Waar doet de Australische politie het van? Van belastinggeld zeker?!' dan zoek je het in de verkeerde hoek. De uitgedoste GLE 63 AMG S Coupé is namelijk geschonken door Mercedes-Benz. Bovendien is de bruikleen slechts tijdelijk, want 198.000 Australische dollars, dat kan de staatskas Down Under niet financieren.

Na een jaar moeten de Holdens en Fords weer van stal gehaald worden. Jammer voor de politie aldaar. Toch zou het zomaar kunnen zijn dat het na-effect een stuk sterker is dan een absurde prent voor slechts paar kilometer te hard bij ons, geschreven door oom agent in een niet vooruit te branden Touran TDI.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Mercedes-AMG GLE 63 Coupè voor Australische politie
Mercedes-AMG GLE 63 Coupè voor Australische politie
Redactie
Door Redactie

Zoeken