Nieuws

BMW X7 heeft Bentley Bentayga in 't vizier

BMW X7

Op haar jaarlijkse persconferentie (speciaal voor aandeelhouders) gunt BMW, net als de meeste andere merken, steevast een blik in de nabije toekomst. En daar werd zoal medegedeeld dat er gewerkt wordt aan een nieuw SUV-vlaggenschip, X7 geheten.

Intern kennen ze de BMW X7 onder diens codenaam F17 en eerder dan het jaar 2019 hoeven we er niet op te rekenen. Oftewel, het zit er dik in dat de gigant gestoeld zal worden op de volgende generatie X5. Verder is het interessant om te weten dat de X7 over drie zitrijen beschikt. Een gegeven waarvan de Amerikanen nu al zullen smullen. Er is zelfs sprake van een V12, terwijl qua luxe zelfs de 7-serie overklast zal worden. Kortom, dit wordt niet alleen de topper van de X-lijn maar van het ganse BMW-modellengamma.

Bentley-prijs

De BMW X7 zal gebouwd worden in het Amerikaanse Spartanburg, maar dat duurt dus nog wel eventjes. Om het wachten ietwat draaglijker te maken, krijgen we in 2017 of 2018 wellicht eerst nog een conceptcar te zien. Wat belooft een stuk minder draagelijk te zijn, is de kostprijs. BMW geeft nu al een basis aan van € 130.000,-. Dat is (bijna) Bentley Bentayga-territorium!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
BMW X7
Redactie
Door Redactie

Zoeken