Nieuws

Toyota GT86 aanzienlijk aangescherpt

Toyota GT86 aanzienlijk aangescherpt

Je hebt van die auto's die je weten te verrassen. Je een glimlach op je gezicht doen toveren. De Toyota GT86 is er één van. Wat hebben we daar een plezier mee gehad toen we achter het stuur kropen. Maar we hadden ook de nodige kritieken. En die lijkt Toyota nu te hebben aangepakt.

Tijdens de New York International Auto Show zal Toyota een vernieuwde GT86 de bühne oprijden. En die nieuweling maakt wat meer indruk. Het vernieuwde front met grotere luchtinlaat en aangepaste LED-koplampen oogt net even wat pittiger. En ook de nieuwe lichtmetalen wielen en gewijzigde achterzijde maken het design simpelweg wat sportiever.

Verbeterd interieur
Het interieur van de Toyota GT86 was niet bepaald zijn sterkste kant. Inspiratieloos en veel harde kunststoffen. Toyota belooft nu een betere touch & feel. Nieuw zijn onder meer stoelbekleding met leder en alcantara en een met suède afgewerkte cockpit en portieren. Zilverkleurig gestikte stoelen en het sportstuurwiel geeft een rijkere uitstraling. In de naaf van het stuurwiel zit het inmiddels bekende 86-logo, waarin de zuigers van de boxermotor herkenbaar zijn. Of het basismateriaal ook verbeterd is noemt Toyota niet en daarom vrezen we van niet.

Verscherpte rij-eigenschappen
De al prettig sportieve rij-eigenschappen zijn nog verder aangescherpt. Toyota spreekt over (nog) directere besturing en een aangepaste setting van de schokdempers en veren.

Prijs en introductie
Eind 2016 zal de vernieuwde GT86 leverbaar worden. De prijzen alsook de Europese specificaties volgen in aanloop naar de introductie.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Toyota GT86 aanzienlijk aangescherpt
Redactie
Door Redactie

Zoeken