Nieuws

Mazda CX-4

Eerste puzzelstukje Mazda's nieuwe crossover

Mazda heeft nieuws te melden op de eind april gehouden Beijing Motor Show. Het gaat om het productiemodel van de Koeru Concept.

Eerste puzzelstukje Mazda's nieuwe crossover
Update 6 april 2016 - Er zijn meer puzzelstukjes van de aanstaande Mazda opgedoken. Er is zelfs meer informatie voorhanden, al stemt dit ons weinig positief. Naar verluidt debuteert de definitief geheten CX-4 op de Beijing Motor Show eind deze maand en dat is niet zonder reden. Het model, een 'crossover-coupé', zou namelijk in eerste instantie enkel voor Azië bestemd zijn.

CX-?

Mazda toonde de Koeru Concept ruim een half jaar geleden in Frankfurt. Deze gelikte crossover heeft qua design veel weg van de CX-5 en CX-3 en is met een lengte van 4,6 meter behoorlijk aan de maat. Daarom werd er meteen uitgegaan van een voorbode van de nieuwe CX-7. Echter, sommige media denken dat auto CX-4 gaat heten. Niet gek, want toen de auto onlangs al eventjes opdook in China, leek 'ie inderdaad een stuk compacter te zijn dan de Koeru Concept en daarmee tussen de bestaande CX-modellen in te vallen.

Succes verzekerd?

Ons is het om het even. Interessanter is dat Mazda in vrij korte tijd toe is aan haar derde SUV/crossover. Zoveel smaken kun je overdreven noemen, maar als de CX-7 dan wel CX-4 geheten nieuwe Mazda net zo fijn stuurt en gebouwd is als zijn broeders, hoor je ons niet klagen.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Eerste puzzelstukje Mazda's nieuwe crossover
Eerste puzzelstukje Mazda's nieuwe crossover
Mazda CX-4

Zoeken

Merk- & modeldossiers