Nieuws

Dit zijn de billen van Porsche’s ‘widowmaker’

Dit zijn de billen van Porsche’s ‘widowmaker’

Als je denkt dat met de GT3’s en de R de koek rond de 911 op is bij Porsche, dan heb je het mis. De GT2 wordt nog gemist.

Eigenlijk hadden we een nieuwe Porsche 911 GT2 al verwacht. Maar hè, wisten wij veel er eerst een gefacelifte 911 en 911 R tussendoor kwamen. Kennelijk willen ze in Zuffenhausen echt het heftigste voor het laatste bewaren. Want heftig, dat wordt de GT2. Niet voor niets heeft het model – vanwege zijn beruchte verleden – de bijnaam widowmaker.

Arme achterbanden

Zo link als de GT2 vroeger was, zal de nieuwe niet zijn. Moderne rijtechnieken hebben die gemene streken geëlimineerd. Maar denk niet de nieuwe GT2 niet verraderlijk kan zijn. Daar zorgt minstens 600 pk op louter de achterwielen wel voor. Zevenhonderd stuks zelfs in het geval van de overtreffende trap: de 911 GT2 RS. Volgens online Porsche-magazine Total 911 zijn diens billen hier te zien op foto.

Ontiegelijk brede heupen

Aanvankelijk lijkt dit prototype een 'gewone' Porsche 911 Turbo S te zijn. Totdat je bij de achterzijde aanbelandt. Die oogt namelijk niet alleen ontiegelijk breed, ook valt het oog al snel op de uitlaten. Dat zijn er vier en ze zijn rond, wat op zich al bijzonder is. De vernieuwde 911 heeft immers twee gecentraliseerde pijpen en de Turbo's weliswaar ook vier, maar trapeziumvormige exemplaren.

Staar nog wat langer en de afterburners van het prototype zijn tevens anders geconstrueerd. Sterker, het geperforeerde systeem is zo kolossaal dat de achterbumper aangepast moest worden om het passend te krijgen. Zoiets kan alleen maar iets goeds beloven.

Check voor meer foto's Total 911

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken