Nieuws

De 17 grootste primeurs op de Autosalon van Genève 2016

Vele duizenden pk's vliegen je om de oren als je over de Autosalon van Genève loopt. Zeker wanneer je in het hoekje zit van Koenigsegg, Bugatti, Pagani en nog een aantal van deze grootheden. Maar dat is niet alles. Genève 2016 markeert ook de presentatie van een aantal heel belangrjike nieuwkomers die we in grote getalen op de wegen zullen gaan zien. Wij hebben voor je op een rijtje gezet wat de allerbelangrijkste primeurs zijn.

Bugatti Chiron

N01: Bugatti Chiron

Onbetwist dé klapper van de show. Nadat we al jaren de ene na de andere speciale Veyron in Genève onthuld hebben zien worden is het een magisch moment dat hier nu diens opvolger staat. En wat voor een opvolger.

Audi Q2

N02: Audi Q2

Audi's debuut en bovendien de eerste premium speler in het segment van compacte SUV's. De Q2 is iets kleiner dan de A3 en laat op speelse wijze Audi's nieuwe designrichting zien.

Opel GT Concept

N03: Opel GT Concept

"De Japanners hebben nu lang genoeg de klasse van de betaalbare pret-coupés en -roadsters gedomineerd", schreven we bij de onthulling van de GT Concept. Zegt dat genoeg over hoe graag wij deze auto op de weg willen zien?

Mercedes C-klasse Cabriolet

N04: Mercedes C-klasse Cabriolet

Nog nooit eerder was er een cabriolet op basis van de C-klasse. Vanaf deze zomer is het echter zover, dan staat deze directe concurrent van de Audi A5 en BMW 4-serie bij de dealers.

Seat Ateca

N05: Seat Ateca

Er wordt al jarenlang gesproken over een SUV van Seat en nu is het eindelijk zover. Dit is de Ateca, Seat's debuut in het SUV-segment.

Volkswagen T-Cross Breeze Concept

N06: Volkswagen T-Cross Breeze Concept

Volkswagen wil graag een compacte SUV gaan bouwen. Doe het dan maar op basis van deze conceptcar en maak er dan meteen een cabrio van. Vinden wij leuk.

Honda Civic Concept

N07: Honda Civic Concept

Voorproefje van de nieuwe Civic.

Hyundai Ioniq

N08: Hyundai Ioniq

(Plug-in) hybride en volledig elektrisch.

Kia Optima Sportswagon

N09: Kia Optima Sportswagon

De eerste Optima stationwagon.

Koenigsegg Regera

N10: Koenigsegg Regera

Vorig jaar nog als conceptcar, dit jaar als productiemodel. Met 1.500 pk en op bepaalde vlakken zelfs sneller dan de Chiron.

Skoda VisionS Concept

N11: Skoda VisionS Concept

Niet alleen Seat krijgt een SUV, ook bij Skoda komt die er. Twee zelfs. En deze VisionS geeft een voorproefje van de styling ervan.

Lamborghini Centenario

N12: Lamborghini Centenario

Lamborghini mag elk jaar wel een jubileum vieren, want deze Centenario is daarvan het resultaat. Het merk viert het geboortejaar (1916) van haar oprichter met deze bloeddorstige en gelimiteerde supercar.

Maserati Levante

N13: Maserati Levante

Porsche brak de heilige huisjes af met de Cayenne en nu durft ook Maserati het aan een SUV te bouwen. Hij heet Levante en smoelt best smakelijk.

Alfa Giulia

N14: Alfa Giulia

Na lange tijd enkel naar de QV-versie te hebben mogen kijken heeft Alfa Romeo nu eindelijk ook de 'burgermans-uitvoeringen' van de Giulia gepresenteerd.

Spyker C8 Preliator

N15: Spyker C8 Preliator

Wederom uit de as verrezen en optimistisch als altijd. Dit is de jongste creatie van Spyker die volgens het merk zelf in een gelimiteerde oplage van 50 exemplaren zal worden gebouwd. Vind je het erg dat wij wat sceptisch zijn?

Aston Martin DB11

N16: Aston Martin DB11

Van voor tot achter, van boven tot onder is dit de allereerste Aston Martin van een gloednieuwe generatie. Inclusief een in eigen huis ontwikkelde V12.

Renault Scénic

N17: Renault Scénic

En jij dacht nog dat een MPV niet spannend gelijnd kan zijn? Renault bewijst het tegendeel met deze gloednieuwe Scénic. En wat zo bijzonder is, hij staat standaard op 20 inch lichtmetaal.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken