Nieuws

Maserati Levante: nu alle details

Nu alle details van Maserati Levante

Na enkele eerste foto's is Maserati, vanaf de beursvloer in Genève, in detail getreden rond de Levante. Zo kwamen zoal de motoren en de prestaties aan bod en gaf het merk foto's vrij van de SUV in z'n natuurlijke habitat.

Over het design van de Maserati Levante hoeven we ons niet meer uit te wijden; dat is inmiddels bekend. Interessanter dit keer is het verkrijgbare motorenprogramma. Dat de Italianen zich heel bewust richten op kopers die enkel genoegen nemen de betere en snellere auto's op de SUV-markt, zoals de Range Rover en Porsche Cayenne maar gerust ook de duurdere uitvoeringen van de BMW X5 en Audi Q7, valt te merken aan de motoren.

De aftrap wordt namelijk verzorgd door een 3.0 liter V6-biturbo, naar wens goed voor 350 of zelfs 430 pk. Wordt voor die laatste gekozen, dan is het in 5,2 seconden naar 100 km/h spurten om pas bij 264 km/h op te houden met versnellen. De lichtste benzineversie doet het ietwat kalmer aan, maar is nog altijd vlotjes met een acceleratie van 6,0 seconden en een top van 251 km/h.

Levante Diesel

Wat dat betreft doet de enige diesel, een 275 pk sterke zescilinder, het al net zo keurig. In 6,9 seconden zit de sprint erop en doorknallen kan tot 230 km/h. Niettemin heeft de Levante V6 Diesel gemiddeld genoeg aan 6,9 liter brandstof per 100 kilometer. Een 8-traps automaat is op alle modellen standaard, evenals het 'Q4'-vierwielaandrijvingsysteem.

Klassiek-modern interieur

De Levante is gebaseerd op de architectuur van de Quattroporte en Ghibli en blijk daarvan zie je terug in het interieur. Het design heeft namelijk veel weg van die twee sedans, met hier en daar een eigen twist. Verder spreekt Maserati hoog op van de toegepaste materialen. Zo is naar eigen zeggen het fijnste leder toegepast of zelfs zijde van Ermenegildo Zegna voor wie dat eerste niet goed genoeg is.

Draaiknop

Centraal in het dashboard prijkt het Maserati Touch Control-infotainmentsysteem met 8,4 inch scherm. Nieuw is de bediening via de grote draaiknop op de middentunnel, een extra mogelijkheid die de Quattroporte en Ghilbi (nog) niet bevatten. Daarnaast pakt Maserati uit met veiligheid- en rijsystemen als Forward Collision Warning, Automatic Brake Assist en Lane Departure Warning. Dodehoekwaarschuwing, een 360-graden camera en een automatisch te openen en sluiten achterklep zijn optioneel.

Vijf rij-modi

Geen auto in de topklasse verlaat de fabriek meer zonder instelbare demping en zo ook de Levante niet. Het onderstel telt vijf verschillende rijmodi en Maserati laat met trots weten dat hun eerste SUV niet alleen zijn mannetje staat op de gebaande paden, maar ook daarbuiten. Dit mede dankzij een perfecte balans van 50/50 tussen voor en achter.

Vanaf de lente te koop
De bouw vindt plaats in Turijn en de eerste exemplaren zijn reeds van de band gerold. Rijden kan zodoende al snel. Over een maandje of twee verwacht Maserati de eerste Levante's af te kunnen leveren. Nederlandse prijzen zijn er nog niet, enkel die voor Zwitersland. Daar beginnen ze bij 75.900 franken (70.000 euro). Ter indicatie: een Porsche Cayenne (Diesel) kost daar minimaal 81.800 franken. Zullen we een heel voorzichtige schatting doen? Dan gokken wij op een vanafprijs van rond de 85.000 euro.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nu alle details van Maserati Levante
Nu alle details van Maserati Levante
Nu alle details van Maserati Levante
Nu alle details van Maserati Levante
Nu alle details van Maserati Levante
Nu alle details van Maserati Levante
Nu alle details van Maserati Levante
Nu alle details van Maserati Levante
Redactie
Door Redactie

Zoeken