Nieuws

Verjaardagsfeestje: Morgan 4/4 80th Anniversary Edition

Morgan 4/4 80th

In 1935 stapte Morgan over van drie naar vier wielen met de 4/4, een model dat in 1936 op de markt kwam en vandaag de dag nog altijd vrijwel onveranderd in productie is. Dat moet natuurlijk gevierd!

Met de 4/4 80th Anniversary Edition staat Morgan stil bij dit heugelijke feit. Slechts – en hoe kan het ook anders – tachtig exemplaren worden ervan gebouwd en het is niet verplicht dat ze in de kleur Saxe Blue komen zoals op deze foto's. Dark Red en – uiteraard – British Racing Green zijn de andere opties.

Diverse knipoogjes

Wie jarig is trakteert. Morgan doet dat het liefst middels diverse knipoogjes naar het verleden, al lijkt dit misschien niet meteen op te vallen omdat de 4/4 van zichzelf al uiterst klassiek oogt. Neem bijvoorbeeld de lederen riemen aan weerszijden van de motorkap, die vind je niet op andere 4/4-modellen. Ze verwijzen naar de soortgelijke riemen die vroeger de motorkap daadwerkelijk op zijn plek hielden.

Plaquette

Ook speciaal zijn de wielen en dankzij het aangepaste uitlaatsysteem geniet de rijder en eventuele passagier van net iets meer pk's maar bovenal een bijzonderder geluid. Verder zijn er natuurlijk meerdere badges die eraan herinneren dat het om een speciale editie gaat, evenals een plaquette met daarin het oplagenummer.

Links of rechts

Onder de lange kap blijft alles bij het oude, wat betekent dat een 1.6 liter Ford Signa-viercilinder de arbeid verricht. Tot slot wil Morgan niet ongenoemd laten dat de 4/4 80th Edition zowel links als rechts gestuurd verkrijgbaar is. Dit is namelijk niet zo vanzelfsprekend bij kleine autobedrijfjes waarbij handwerk nogal altijd heel hoog in vaandel staat.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Morgan 4/4 80th
Morgan 4/4 80th
Morgan 4/4 80th
Morgan 4/4 80th
Morgan 4/4 80th
Morgan 4/4 80th
Morgan 4/4 80th
Morgan 4/4 80th
Morgan 4/4 80th
Morgan 4/4 80th
Redactie
Door Redactie

Zoeken