Nieuws

Abarth gaat rallyrijden met 124 Spider

Abarth gaat racen met 124 Spider

Ja! Dit is hoe de Abarth 124 Spider eigenlijk had moeten worden. Een ruige racer met 300 pk. Jammer genoeg is die voorbehouden aan de rallyvelden, maar het goede nieuws is wel dat jij als rallyrijder er gewoon eentje aan kunt schaffen!

Veertig jaar nadat Abarth haar laatste officiële rally reed, de 1976 Monte Carlo Rally, is de schorpioen klaar voor een terugkeer. En volgens de Italianen met dezelfde missie als voorheen: het bieden van adrenaline alsook het testen van straatauto's onder extreme omstandigheden. Hé, dat laatste geeft ons meteen goede moed voor een productieversie met meer vermogen. Of worden we nu te enthousiast?

FIA R-GT klasse

Vanzelfsprekend heeft het Abarth Racing Team het nodige moeten doen om de auto klaar te stomen voor de FIA R-GT klasse. Er werd gewicht geloosd, het zwaartepunt werd verder verlaagd en de softtop werd vervangen door een vast dak. In samenwerking met partners als OZ, Sabelt en Kappa werd bovendien gewerkt aan wielen, ophanging, stoelen, bekleding en veiligheidsvoorzieningen.

“Veertig jaar nadat Abarth haar laatste officiële rally reed is de schorpioen klaar voor een terugkeer.”

over de Abarth 124 Rally

300 pk

Onder de motorkap ligt een 1.8 liter turbomotor welke werd gepusht tot 300 pk. Zie je wel, het kan best! Het blok brengt zijn vermogen van een sequentiële zesbak over op de achteras waar het via een mechanisch gelimiteerd slip differentieel de achterwielen aanstuurt.

Duimen!

Zelf rijden? Dat kan. Abarth heeft de orderboeken inmiddels geopend zodat je vanaf seizoen 2017 mee kunt rijden. Liever gewoon de straat op? Duim dan met ons mee dat er een krachtiger variant van de 124 Spider op de markt komt!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Abarth gaat racen met 124 Spider
Redactie
Door Redactie

Zoeken