Nieuws

Koenigsegg Regera: als productiemodel nog bruter

Koenigsegg Regera: als productiemodel nog bruter

Wat Bugatti doet met de Chiron is knap. Maar goed, die hebben wel het machtige Volkswagen-concern met al hun kennis, kunde en middelen achter de hand. Wat het kleine Zweedse Koenigsegg doet is alleen daarom al nog veel knapper. Met de Regera laat het zien een vuist te kunnen maken naar de imposante Franse sportauto en laat het zich als underdog op de Autosalon van Genève gelden met de productieversie van hun 1.500 pk sterke sportcoupé.

Precies een jaar nadat Christian von Koenigsegg de wereld kennis liet maken met de Regera staat de Zweedse sportautobouwer opnieuw op de Zwitserse beursvloer. Ditmaal met de productieversie van de auto die 12 maanden geleden enorm veel indruk maakte. In de tussentijd is er in Ängelholm keihard gewerkt aan het klaarstomen van de auto voor productie. Op ruim 3.000 punten werden verbeteringen doorgevoerd en uitdagingen overwonnen.

“Je zintuigen kunnen het amper bijbenen, zo snel!”

over de Koenigsegg Regera

0-300 km/h in 10,9 seconden

Het resultaat is een 1.470 kg wegende plug-in hybride die in staat is om in 2,8 seconden naar 100 km/h te sprinten en een topsnelheid te noteren van meer dan 400 km/h. De cijfersfreaks onder ons weten dat de Bugatti Chiron die sprint wat sneller aflegt, maar let op. Vanuit stilstand naar 200 km/h doet de Regera in 6,6 seconden (Chrion: 6,5) en wie de ruimte heeft om voluit naar 300 km/h door te sprinten kan dat doen in een bijna onwerkelijke 10,9 seconden (Chrion 13,6). Je zintuigen kunnen het amper bijbenen, zo snel!

1.500 pk en 2.000 Nm

Het kloppend hart van de Regera wordt gevormd door de van een dubbele turbo voorziene 5.0 liter V8 welke dik 1.100 pk weet op te hoesten. De benzinemotor, die overigens het liefst E85 drinkt, wordt geholpen door een 700 pk aan elektrokracht en dat maakt ze samen zo'n 1.500 pk en 2.000 Nm sterk. 

“Op ruim 3.000 punten werden verbeteringen doorgevoerd en uitdagingen overwonnen.”

over de Koenigsegg Regera

Bijzondere transmissie

Koenigsegg is bijzonder trots op de batterijen in de Regera. die maken gebruik van techniek uit de Formule 1 en zijn daardoor 25 kg lichter geworden dan in de conceptcar. Ze wegen in totaal slechts 90 kg. De echte innovatie zit echter in de aandrijflijn. Koenigsegg heeft volledig in eigen beheer een transmissie ontwikkeld die de zware en vermogensverliezende transmissies van een reguliere hybride overbodig maakt. Mede daardoor weegt de Zweedse sportauto slechts 1.470 kg.

Regera of Chiron?

Koenigsegg heeft laten weten vorig jaar in Genève al meerdere orders te hebben mogen ontvangen voor de Regera. En ondanks dat ze nu directe concurrentie hebben van de Chiron geloven wij erin dat de Zweden nog voordat de auto eind dit jaar officieel in de verkoop gaat die aantallen behoorlijk kunnen opschroeven. Wat de prijs bedraagt? Dat is nog niet bekend, maar minder dan de Bugatti zal het beslist niet zijn.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Koenigsegg Regera: als productiemodel nog bruter
Redactie
Door Redactie

Zoeken