Nieuws

De snelste van de drie: Abarth 124 Spider

De snelste van de drie: Abarth 124 Spider

Zo heb je amper keuze voor een compacte roadster en zo heb je er binnen een jaar tijd drie bij. En dan ook nog een drie waarbij de verschillen klein zijn. Na de gloednieuwe Mazda MX-5 en Fiat 124 Spider is hier die nummer drie: de Abarth 124 Spider. Wat hem uniek maakt? Het is de sportiefste van het stel, maar of hij Abarth-waardig is?

Update 26 april 2016 - Deze zomer gaat helaas aan de Abarth 124 Spider voorbij, maar vanaf oktober is het dan wel raak: dan staat de vlotte zonaanbidder van Japans-Italiaanse makelij bij de dealer. Hebben? Dan gata je dat minstens € 45.495,- kosten.

Mazda MX-5 genen

De Mazda MX-5 en de Fiat 124 Spider hebben volgens eigen zeggen maar 30 procent van hun onderdelen gemeen. Dat maakt de 124 Spider nog meer anders dan bijvoorbeeld een Golf ten opzichte van een Leon. En als we de Italianen mogen geloven is het daarmee dan toch ook echt een eigen product.

De snelste van het stel

Het verschil tussen de 124 Spider van Fiat en van Abarth is een stuk kleiner. Logisch, de Abarth-versies zijn immers snellere versies van hun Fiat-stalgenoten. Het belangrijkste verschil wordt daarbij gemaakt door de motor. In de Abarth wordt de 170 pk sterke versie van de 1.4 Turbo geleverd, terwijl de Fiat-versie het met 140 pk moet stellen. Mazda hangt daar wat omheen met een 131 en 160 pk sterke viercilinder (zonder turbo's). En dat maakt de Abarth tot de sterkste maar ook snelste van het stel. In 6,8 seconden legt hij de sprint naar 100 km/h af, wat een halve seconde sneller is dan de sterkste MX-5. Leuk, maar het is nu niet bepaald hosanna. Wij hadden van Abarth toch minimaal 200 pk verwacht.

Record Monza-uitlaatsysteem

Abarth spreekt van een sensationele geluidservaring dankzij het speciale Record Monza-uitlaatsysteem. Daarnaast zijn er speciale Bilstein-dempers gemonteerd, zijn de antiroll-bars stijver dan bij de Fiat-versie en komen de remmen van Brembo. Naast een handgeschakelde zesbak is er bovendien ook een Sequenziale Sportivo-automaat.

Forgiato Grey

Voor de Abarth-look zijn de voor- en achterbumper net even sportiever van vorm, werden speciale 17 inch lichtmetalen wielen gemonteerd en zijn zowel de rand om de voorruit alsook de rollbars uitgevoerd in Forgiato Grey. Over kleuren gesproken: de Italianen leveren de 124 Spider in wit, rood, blauw, grijs en zwart met daarbij uiteraard de nodige striping voor eveneens die typische Abarth-uitstraling.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
De snelste van de drie: Abarth 124 Spider
De snelste van de drie: Abarth 124 Spider
De snelste van de drie: Abarth 124 Spider
De snelste van de drie: Abarth 124 Spider
De snelste van de drie: Abarth 124 Spider
Redactie
Door Redactie

Zoeken