Nieuws

Eerste blik op Spyker C8 Preliator

Eerste blik op Spyker C8 Preliator

Spyker zal in Genève weer van zich laten horen en wel met de reeds aangekondigde C8 Preliator. De eerste foto van die auto hebben we inmiddels te pakken.

De recent historie van Spyker hoeven we hier niet meer uit de doeken te doen. Die kent vrijwel iedereen en telt, hoe spijtig ook, meer diepte- dan hoogtepunten. Het gevolg daarvan is dat het Hollandse automerk sinds de heroprichting nooit echt geld heeft verdiend, waardoor het bedrijf niet beschikte over voldoende middelen om nieuwe modellen te ontwerpen en te ontwikkelen. En wellicht daarom blijkt nu dat de nieuwe C8 Preliator eigenlijk niet veel meer lijkt dan de B6 Venator uit begin 2014 en de nog weer 4 jaar oude C8 Aileron daarvoor. Oftewel, een behoorlijk uitgekauwd design. Maar hè, als de Britten ermee wegkomen, waarom dan niet wij Hollanders...?

Voordeel van de twijfel?
Of zijn we nu te hard voor Spyker (en Aston Martin) en kan de C8 Preliator wel degelijk iets totaal anders zijn? Misschien en zo ja, dan bij voorbaat onze excuses. Anderzijds, heeft Victor Muller zelf niet voor deze ernstige weifeling bij pers en publiek gezorgd? Hoe dapper zijn tomeloze pogingen ook, weinig CEO's in de auto-industrie zijn immers zulke luchtkasteelbouwers gebleken. Afijn, we wachten zijn woorden morgen in de loop van de middag af. Dan gaat namelijk het doek officieel van de C8 Preliator af.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken