Nieuws

Toyota C-HR: de productieversie

Toyota C-HR: de productieversie

Volgende week zal Toyota in Genève officieel het doek trekken van een compacte crossover. Hij heet C-HR en wordt een directe concurrent van de Nissan Juke. Hoe hij eruit ziet? Dat kunnen we je alvast tonen.

De C-HR, waarvan dit de eerste beelden zijn, gaat de ronduit extreme toer op. Dat was al zo toen hij nog als conceptcar door het leven ging en de Japanners hebben zo veel mogelijk van dat design proberen te behouden. Het is een drukke bedoening, zoals dat ook al bij de nieuwe Prius het geval is. Er is niet zozeer een keuze gemaakt tussen de verschillende stijlelementen, ze zijn gewoon bovenop elkaar gestapeld. Een zwevende daklijn. Check. Aflopend dak. Check. Verstopte deurgrepen achter. Check. En zo kunnen we nog even doorgaan. Het is gewaagd en als je het ons vraagt ziet het er best goed uit.

Hybride?

Wat onder de kap zit, is nog steeds geheim. Althans, een beetje. Want de C-HR staat op het TNGA (Toyota New Global Architecture) van het merk. Net als, alweer, de nieuwe Prius. Daarom kan je er donder op zeggen dat een hybride aandrijflijn deel zal uitmaken van het aanbod.

De precieze details kunnen we je op 1 maart vertellen als Toyota in Genève de auto officieel zal onthullen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Toyota C-HR: de productieversie
Toyota C-HR: de productieversie
Toyota C-HR: de productieversie
Toyota C-HR: de productieversie
Redactie
Door Redactie

Zoeken