Nieuws

Citroën E-Mehari Courreges ziet nogal witjes

Citroën E-Mahari Courreges

Recent stelde Citroën de E-Mehari voor. Een auto die eigenlijk is ontwikkeld door de Franse fabrikant van elektrische auto's Bolloré en waar Citroën zich bij inkocht. Speciaal voor de Autoalon van Genève kwam het modehuis Courreges zich er ook nog mee bemoeien.

Je kan wel raden wat de favoriete kleur van Courreges is. Precies, witter dan wit. Met een toefje oranje (waarschijnlijk om te weerleggen dat anders iedereen zich een visionair op het gebied van design kan noemen).

De oranje accenten tref je zoal aan op de wielen, het plexiglazen-dak met matte afwerking, het stuurwiel met één spaak en de bagageset. Ook de achterste beugels, die zijn vervangen voor lederen riemen, komen in de oer-Hollandse tint.

Technisch onveranderd

Onderhuids blijft alles bij hetzelfde. Dat betekent dat de aandrijflijn bestaat uit een 68 pk sterke elektromotor, gekoppeld aan een 30 kWh krachtige lithium metaal polymeer-batterij. Daarmee weet de E-Mehari een top van 110 km/h en een actieradius tot 200 kilometer te halen. Rijd je veelal buiten stedelijk gebied, dan staan de accu's doorgaans na zo'n 100 kilometer droog.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Citroën E-Mahari Courreges
Citroën E-Mahari Courreges
Citroën E-Mahari Courreges
Citroën E-Mahari Courreges
Citroën E-Mahari Courreges
Redactie
Door Redactie

Zoeken