Nieuws

Laat maar komen: DS E-tense concept

DS E-Tense concept

De opwarmronde rond DS's grote primeur op de Autosalon van Genève moet wel een van de kortste ooit zijn. Slechts uren na het verspreiden van een schimmige teaser besluit het luxemerk van Citroën de auto al uit de doeken te doen. Maak kennis met de E-tense concept!

De DS E-Tense concept oogt behoorlijk als een Audi R8. De R8 e-tron om preciezer te zijn, want ook deze Fransoos doet het zonder verbrandingsmotor. Louter een zeer krachtige elektromotor fungeert als aanjager. Het vermogen daarvan ligt op 402 pk bij een trekkracht van 516 Nm. En ondanks dat de E-tense concept een niet malse 1.800 kilogram op de weegschaal zet, kost accelereren naar 100 km/h weinig moeite. In 4,5 tel is het gepiept.

De topsnelheid is begrensd op 250 km/h. Doe je deze waaghalzerij – zeker met de hoogte van de Nederlandse boetes in het achterhoofd – dan is het mogelijk 310 kilometer ver te geraken op een vol accupakket.

Aan de maat
Door zijn lage profiel lijkt het misschien anders, maar de E-tense concept is behoorlijk aan de maat voor een (elektrische) supercar. De afmetingen luiden namelijk 4,72 meter in lengte, 2,08 meter in de breedte en slechts 1,29 meter in de hoogte. Om nog eventjes terug te komen op Audi's supersporter; die is zomaar eventjes 30 centimeter korter en 6 centimeter smaller. En 1,94 meter vinden de meesten al breed.

Mede mogelijk gemaakt door…

Voor de totstandkoming van de E-tense schakelde DS de hulp in van meerdere andere Franse partijen. Dit om met name het interieur een 'avantgardische uitstraling' te geven, aldus DS. Zo is het high-tech interieur opgeleukt door horlogemaker BRM, hifi-specialist Focal en modehuis Moynat. De drie partners zijn respectievelijk verantwoordelijk voor het geïntegreerde horloge (dat ook om de pols gedragen kan worden), de muziekinstallatie en een luxe reistas. Stuk voor stuk goodies die gemaakt zijn van de betere materialen. Zo zijn bijvoorbeeld de Focal-speakers afkomstig uit de kostbare Utopia-lijn van het hifimerk. Deze toevallig?!

Productiekansen?

Wat DS's intenties zijn met de E-tense Concept is nog niet helemaal duidelijk. Mogelijk horen we dat concreet in Genève volgende week.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
DS E-Tense concept
DS E-Tense concept
DS E-Tense concept
DS E-Tense concept
DS E-Tense concept
Redactie
Door Redactie

Zoeken