Nieuws

Nieuwe Citroën C6 geschetst zoals China het wil

Citroën schetst nieuwe C6

Deze schets doet vermoeden dat Citroën aan een nieuwe C6 werkt. Wie had dat gedacht na de teleurstellende verkopen van de laatste generatie.

De Citroën C6 is al weer eventjes een gemis in Nederlandse verkooplijsten. Wie er één zoekt, zal zich moeten richten op de tweedehands markt, om vervolgens te merken dat de C6 relatief voordelig, zeer ruim en erg comfortabel is. Dat laatste is een understatement, want de karaktervolle Fransoos rijdt op de laatste generatie van het Citroën's fameuze Hydractieve-ophangingssysteem. Dat is inmiddels verdwenen en het ook komt niet meer terug. Maar de Fransen beloven volgend jaar wél met een nieuw 'revolutionair' systeem te komen. Onze nieuwsgierigheid is gewekt.

Zoals de Chinees het wil

Citroën maakte verlies aan elke C6 dat het ooit verkocht. De Fransen hebben daarom absoluut geen plannen om zich opnieuw in dat segment te begeven. Tenminste… bij ons. Maar in China keert de C6 wel terug en die toont de Chinees-Franse alliantie Dongfeng Peugeot-Citroën middels deze schets voor het eerst. Onder de vleugels van Dongfeng leeft de huidige C6 overigens ook voort, maar dat zie je hier niet aan af.

Dit jaar nog

De C6 zal naar verwachting gebouwd worden bovenop het EMP2-platform van de groep en aangedreven worden door 1.8 en 2.0 liter benzinemotoren. Verwacht wordt dat hij nog dit jaar in première gaat.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken