Nieuws

Nissan Qashqai en X-trial opgeleukt voor Genève

Nissan Qashqai en X-trial opgeleukt voor Genève

Je weet maar nooit wat er ineens uit de hoge hoed wordt getoverd, maar het ziet ernaar uit dat Nissan geen grote primeurs naar Genève meebrengt. Helemaal met lege handen staat het ook weer niet.

Nissan neemt twee Premium Concepts mee naar de Autosalon van Genève, en wel op basis van de Qashqai en de X-trial. Doel van deze opgeleukte modellen is om af te tasten of het publiek zit te wachten op luxer en dynamischer aangeklede crossovers van het merk. Zeg maar zoiets dat zustermerk Renault eerder al deed met de Espace en waar uiteindelijk de Initiale-uitvoering is uitgerold. Ook Ford doet iets soortgelijks met Vignale.

Qashqai

Wat Nissan dan precies onder een premium uitstraling verstaat? Kennelijk veel (zichtbaar) carbon en het liefst in combinatie met een matzwarte lak. En goud als accentkleur kan daar prima bij, vinden ook wij. Verder rolt de Qashqai Premium Concept op 20 inch wielen die helemaal in het plaatje passen. Net als het donkere lederen interieur waarschijnlijk, want dat is ook voorzien van goudkleurige accenten en stiksels. Nissan gunt ons hier echter geen blik op.

X-trail

De X-trail Premium Concept is een beetje de omgekeerde wereld van de Qashqai. Waar die laatste zwart is, is de X-trail wit gespoten. Op de motorkap na. Carbon slaat ook hier veelal de klok, hetzij op andere plaatsen, en de X-trail Premium Concept is al net zo dol op goudkleurige accenten. Binnenin trakteert Nissan op bruin leder, maar wederom kunnen we dat enkel aannemen of pas vanaf volgende week zelf aanschouwen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nissan Qashqai en X-trial opgeleukt voor Genève
Nissan Qashqai en X-trial opgeleukt voor Genève
Nissan Qashqai en X-trial opgeleukt voor Genève
Redactie
Door Redactie

Zoeken