Nieuws

Audi R8 Spyder duikt op waar je 'm niet verwacht

Audi R8 Spyder duikt op waar je 'm niet verwacht

Op de Autosalon van Genève zal hij nog wel niet staan, maar de nieuwe Audi R8 Spyder is zeker nabij. Instagrammer Cars_in_namibia spotte de open volbloed in jawel… Namibië. Poedelnaakt welteverstaan.

Namibië is een land dat in positieve zin sterk in ontwikkeling is. Evenwel en misschien wel hierdoor is de koof tussen arm en rijk er bijna het groots dan waar ook ter wereld. De nieuwe Audi R8 Spyder door de straten aldaar verwacht je in elk geval niet meteen, ook al zijn er dus Namibiërs die er ongetwijfeld eentje zullen kunnen bekostigen.

Intensief testwerk

Maar Audi rijdt daar momenteel niet voor de pronk rond. Namibië zal iets te bieden hebben dat eventuele kinderziektes bij de R8 Spyder naar bovenhaalt. Het klimaat, dat soms vernietigend kan zijn voor mens en machine, is er ongetwijfeld één. De stoffen kap moet immers onder alle omstandigheden zijn taak verstaan, net als de airco bijvoorbeeld. Over stof gesproken. Ook daar is genoeg van in het Afrikaanse land.

Mogelijk met V6
Visueel kent de R8 Spyder natuurlijk weinig geheimen meer; je hoeft enkel de softtop weg te denken bij de Coupé-variant. Motorisch is er keuze uit twee V10-configuraties. De lichtste levert 540 pk, de sterkste 610 pk. Later volgt er naar verluidt een V6-biturbo om het gemis van de V8 op te vangen. Waartoe deze zescilinder zoal in staat is, dat verklapt de nieuwe S4 Avant al enigszins.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Audi R8 Spyder duikt op waar je 'm niet verwacht
Redactie
Door Redactie

Zoeken