Nieuws

McLaren 570GT dol op weekendjesweg

McLaren 570GT

McLaren heeft de line-up van haar Sport Series gecomplementeerd. Na de 570S en de 570C is dit de 570GT, de meest praktische en vergevingsgezinde van allemaal. Van alle McLaren ooit gebouwd zelfs.

De McLaren 570GT is niet eens een millimeter langer, breder of hoger dan de 570S en 540C. Aanvankelijk oogt hij zelfs krek eender. Tot dat je 'm meer op de rug kijkt. Anders dan bij de overige Sport Serie-modellen bevindt zich daar een veel grotere achterruit. De Britten noemen het liever een Touring Deck. Hoe dan ook, het is tevens een glazen luik dat geopend kan worden om toegang te verkrijgen tot een tweede, bruikbaar compartiment. Iets dat de 570S en 570C niet hebben en waarvan handig gebruik gemaakt kan worden wanneer er een weekendjeweg staat gepland. Het compartiment is 220 liter groot, terwijl de standaard bagageruimte van 150 liter voorin de neus behouden is gebleven.

Stiller interieur

De 570GT is dus praktischer dan de 570S, maar geen 2+2 zoals gedacht. De cockpit, die volgens McLaren luxer en stiller is gemaakt, is dus nog altijd bestemd voor maximaal twee personen. Standaard beschikt de 570GT zoal over lederen bekleding, elektrisch verstelbare en verwarmde stoelen met geheugenfunctie, parkeersensoren voor en achter, een elektrisch verstelbare stuurkolom, zachter sluitende portieren en een stiller uitlaatsysteem in vergelijking met de 570S Coupé. Zelfs de speciaal ontwikkelde Pirelli's zijn geluidsarmer, te weten 3 dB.

Toch muzikaler

Ondanks de stillere uitlaat is de 570GT toch muzikaler. Standaard wordt namelijk het McLaren Audio Pluys-systeem gemonteerd dat optioneel is voor de 570S. Een audiosysteem van Bowers & Wilkins met twaalf speakers is optioneel beschikbaar en aangepast op de akoestiek van het interieur. Dit systeem heeft vijf aluminium Nautilus tweeters, vijf Kevlar middentoon speakers en twee koolstofvezel en Rohacell subwoofers. Alle luidsprekers worden aangestuurd door een volledig digitaal 14-kanaals 1280 W Class D-versterker.

Zachtere afgesteld

Qua rijgedrag is de 570GT ook vergevingsgezinder, zonder aan prestaties in te boeten. De 570 pk sterke 3.8 liter V8-biturbo laat de Brit in 3,4 seconden naar de 100 km/h spurten en moet pas bij 328 km/h opgegeven met versnellen. Weliswaar een te verwaarlozen twee tiende op de acceleratie langzamer dan de 570S, maar daarvoor krijg je meer comfort terug. Zo zijn de voorveren 15 procent minder stijf afgesteld en de achterveren 10 procent. Dit zal vooral merkbaar zijn op de langere afstanden, aldus McLaren.

Prijs

De McLaren 570GT is pas vanaf eind dit jaar te koop, maar de prijs is alvast bekendgemaakt. Die luidt € 250.200,- wat respectievelijk 23 mille en zelfs een halve ton duurder is dan de 570S en 570C.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
McLaren 570GT
McLaren 570GT
McLaren 570GT
McLaren 570GT
Redactie
Door Redactie

Zoeken