Nieuws

Supersterke nieuwe AMG V8-motor

Supersterke nieuwe AMG V8-motor

Er staat een aantal nieuwe Mercedes-AMG modellen op stapel die zullen worden aangedreven door een nagelnieuwe 6.3 liter V8 van AMG. De motor levert een vermogen van 510 pk en zorgt voor geweldige prestaties.

Door de hoge verwachtingen van Mercedes-AMG klanten en de prestaties van Mercedes-AMG in de motorsport lag de lat erg hoog. De techneuten en ingenieurs van AMG hebben daarom alles uit de kast getrokken om deze achtcilinder zo krachtig mogelijk te maken. Zo sterk zelfs dat de motor 3 pk meer vermogen levert dan de V10 die BMW in de M5 heeft liggen.
 
Autosport
AMG heeft de motor compleet zelf ontwikkeld. Normaal gesproken wordt een bestaande Mercedes-motor gebruikt en getuned. Bij deze motor, die compleet uit aluminium is opgetrokken, werd alle kennis en kunde van AMG gebruikt. Er zijn een groot aantal kenmerken rechtstreeks afkomstig uit de autosport. Daarmee verwijst de V8-motor naar de succesvolle traditie van AMG in de racerij. Een nieuw variabel inlaatspruitstuk met twee interne smoorkleppen zorgt samen met de verticaal geplaatste in- en uitlaatkanalen voor een perfecte beademing van de cilinders. Komvormige klepstoters in de cilinderkoppen zorgen voor een nauwkeurige bediening van de kleppen en maken daardoor hoge toerentallen mogelijk. Variabele verstelling van de nokkenassen, een uiterst stevig geconstrueerd motorcarter en cilinderwanden voorzien van een nieuwe revolutionaire TWAS-coating zijn andere kenmerken van deze uiterst moderne V8-motor die door Mercedes-AMG is vervaardigd.
 
510 pk!
De motor heeft een natuurlijke ademhaling en is dus niet voorzien van een turbo of compressor. Hij levert een vermogen van maar liefst 510 pk en een koppel van 630 Nm. Het vermogen is beschikbaar bij 6.800 toeren per minuut en het maximale koppel bij 5.200 tpm. Al bij 2.000 tpm is maar liefst 500 Nm beschikbaar. De motor kan een maximaal toerental van 7.200 tpm draaien.
 
ML- en S-klasse
De 6.3 liter V8 van AMG wordt compleet met de hand gebouwd. Elke motor wordt gebouwd door één persoon die zijn eigen handtekening plaatst op het motorblok. Deze nagelnieuwe V8 zal worden gebruikt voor de AMG-toppers van de ML en S-klasse. Later zal ook de nieuwe SL worden voorzien van dit blok.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Supersterke nieuwe AMG V8-motor
Redactie
Door Redactie

Zoeken