Nieuws

Volvo V90: de eerste foto's

Volvo V90: de eerste foto's

De digitale sloten op de deuren van Volvo lijken wel heel gemakkelijk te kraken. Nadat de S90 al meerdere malen vroegtijdig het web op lekte weten de Zweden ook de V90 niet binnenshuis te houden voordat het officiële introductiemoment daar is. En zodoende hebben we hierbij de eerste officiële foto's van Volvo's grote stationwagon voor je.

Aangezien de specificaties nog ontbreken hebben we weinig verrassingen in petto. Want het mogen dan weliswaar de eerste officiële afbeeldingen zijn, een blik op de nieuwe V90 hadden we eerder ook al.

T8 Twin Engine

Wat de specificaties betreft is het verhaal al even dun. Ja, dankzij de inmiddels officieel gepresenteerde S90 kunnen we je een aantal zaken vertellen, maar ook die informatiestroom vanuit Volvo is minimaal. Het volledige motorenpalet is nog niet eens uit de doeken gedaan. Wel weten we dat de T8 Twin Engine plug-in hybride verkrijgbaar zal zijn. Die aandrijflijn is in de XC90 goed voor 7% bijtelling, dus dat belooft veel goeds voor de gestroomlijnde S90. Verder is Volvo trots op het interieur van de S90, en dus ook de V90, dat zoal is te voorzien van een infotainmentsysteem waarmee de bestuurder altijd online is.

Pilot Assist

Verder is er Pilot Assist. Met deze semi-autonome rijmodus houdt de auto zichzelf binnen de lijnen tot snelheden van zo'n 130 km/h. Pilot Assist kun je zodoende gerust een aanloopje noemen naar volledig autonoom rijden. In 2017 maakt Volvo die stap concreet in de stad Göteborg waar het 100 autonome auto's de weg op stuurt. Een andere feature is het City Safety-systeem dat voortaan ook grote dieren als paarden en elanden herkent, zowel 's nachts als overdag. En dat blijkt geen overbodige luxe in sommige landen.

Binnenkort meer

We verwachten zeer binnenkort meer details over zowel de S90 alsook deze V90 te kunnen vertellen. We houden je op de hoogte.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Volvo V90: de eerste foto's
Volvo V90: de eerste foto's
Volvo V90: de eerste foto's
Redactie
Door Redactie

Zoeken