Nieuws

Prijzen voor Ford Edge

Prijzen voor Ford Edge

De Edge, die al enige tijd in de VS rondrijdt, komt binnenkort ook het Europese modellengamma van Ford versterken. En daarmee heeft het merk op ons continent eindelijk een echte SUV in de aanbieding. Dit zijn de gevraagde prijzen in ons land.

Ford introduceerde de nieuwe Edge al medio 2014 voor maar stelde de Europese lancering uit wegens onbekende redenen. In Amerika rijdt het SUV-model al wel een tijdje rond en vanaf volgende maand gaat dat eindelijk ook hier gebeuren. Althans, vanaf dan is 'ie te koop bij de speciale Ford Stores in Amsterdam, Almere, Utrecht, Zwolle, Beek, Zaandam en Amersfoort.

Eén motor

Zoals wel vaker (Kuga, Ecosport) houdt Ford het motorengamma van de Edge zeer simpel en overzichtelijk. Slechts één motor is er beschikbaar en dat is de 2.0 TDCi. Wel zijn er van deze viercilinder-turbodiesel twee versies beschikbaar: 180 pk en 210 pk. In het eerste geval verloopt het schakelwerk via een manuele 6-bak en de sterkste versie, goed voor 450 Nm koppel, is er met standaard Powershift-automaat.

Twee smaken

Het aantal uitvoeringen bestaat ook uit twee stuks: de Edge Trend en de Edge Sport. Die laatste onderscheidt zich, zoals zijn naam al doet vermoeden, door onder andere sportieve ornamenten, zwarte in plaats van chromen afwerking hier en daar en bumpers in de carrosseriekleur. Tot slot de prijzen. Die beginnen bij € 56.165,- voor de Ford Edge Trend en bij € 61.215,- in het geval van de Edge Sport.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Prijzen voor Ford Edge
Prijzen voor Ford Edge
Prijzen voor Ford Edge
Prijzen voor Ford Edge
Redactie
Door Redactie

Zoeken