Nieuws

Zo mag de Volvo V90 R wel worden

Zo mag de Volvo V90 R wel worden

Nog twee weekjes slapen en dan trekt Volvo officieel het doek van de reeds gelekte V90. Dat is mooi, maar de grote vraag is natuurlijk: komt er – eindelijk – weer een echte R-versie? Zo ja, mag die dan zo op het netvlies liggen?!

Ooit maakte Volvo furore met haar R-modellen. Niet de R-Designs van nu (want dat zijn niets meer dan sportieve bodykits), maar auto's als de 850 R en V70 R. Menig meer ervaren automobilist weet vast nog wel wat voor vlees je daarmee in de kuip haalde. Bloedsnelle stations die mening sportwagen van toen het benauwd konden laten krijgen, zonder dat visueel van de daken te schreeuwen.

Regelrechte karakterbakken waren het, en helaas zijn de echte R-modellen van Volvo al weer eventjes mooie herinneringen. De Duitsers en Britten domineren dit terrein sindsdien. Maar er gloort hoop aan de horizon. Volvo heeft immers onlangs Polestar ingelijfd en werkt weer hard aan een sportief imago.

Hoe smeek je in 't Zweeds?

Een nieuwe R van Volvo, hoe geweldig zou dat zijn!? Niet van het benauwde zoals de V60 Polestar (al weet die best van wanten), maar gewoon de full monty zoals de 508 pk sterke S60 Polestar Concept (die in een zeer beperkte oplage in productie ging). Kijk, daarmee kom je ergens tegen de RS 6 Avant en E 63 AMG. Als het even kan met opgefokte 5-pitter en een knoepert van een turbo, natuurlijk. Hoe zeg je please in het Zweeds...?

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken