Nieuws

Ferrari FF leeft voort als GTC4Lusso

Ferrari GTC4Lusso

De in 2011 gepresenteerde en uniek ogende Ferrari FF is niet meer. Zijn opvolger is deze GTC4Lusso waarbij de vier in de naam wederom verwijst naar de vierwielaandrijving en het vierpersoons interieur. Tot zover wat gebleven is, want verder veranderde er aanzienlijk wat.

Het woord facelift durven we eigenlijk niet in de mond te nemen. Kijk een beetje beter naar deze foto's en het gaat veel verder dan zomaar een facelift. Van voor tot achteren is de FF geëvolueerd tot GTC4Lusso. Het front werd vernieuwd, maar met name aan de achterzijde werd het Shooting Brake-principe nog meer aangedikt. Ook de deurpanelen, luchtinlaten en lijn van de achterste zijruiten wijzigde flink.

30 procent meer kilometers

De naam van de GTC4Lusso verwijst naar enkele van zijn illustere voorgangers, waaronder de 330 GTC of diens 2+2 zustermodel, de 330 GT – één van Enzo Ferrari's persoonlijke favorieten – en de 250 GT Berlinetta Lusso. Uniek aan deze Ferrari is dat er bij de ontwikkeling veel rekening gehouden is met dagelijks gebruik. Bij de FF heeft dat zijn vruchten afgeworpen. FF-eigenaren rijden jaarlijks gemiddeld zo'n 30 procent meer kilometers dan bezitters van andere Ferrari's.

Vierwielbesturing

Om die extra kilometers comfortabel mogelijk te maken is het interieur ingericht op vier personen, de bagageruimte redelijk groot en de auto bovendien voorzien van vierwielaandrijving. Ferrari voegt daar nu ook achterwielbesturing aan toe.

Meer vermogen, snellere acceleratie

Onder de motorkap van de GTC4Lusso huist een 12-cilindermotor met een vermogen van 690 pk bij 8.000 tpm. Dat is 30 pk meer dan voorheen. Met een gewicht-vermogenverhouding van 2,6 kg/pk en een compressieverhouding van 13,5:1 vestigt het model nieuwe records in deze klasse. Het maximale koppel van 697 Nm komt vrij bij 5.750 tpm, terwijl 80% van de trekkracht al beschikbaar is vanaf slechts 1.750 tpm. Ferrari wist daardoor de 0-100 km/h-sprint met 0,3 seconden te verkorten tot 3,4 tel. De topsnelheid is ongewijzigd en bedraagt nog altijd 335 km/h.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Ferrari GTC4Lusso
Ferrari GTC4Lusso
Ferrari GTC4Lusso
Ferrari GTC4Lusso
Ferrari GTC4Lusso
Ferrari GTC4Lusso
Ferrari GTC4Lusso
Ferrari GTC4Lusso
Redactie
Door Redactie

Zoeken