Nieuws

Volkswagen Golf GTI Clubsport nu ook met handbak

Dit kost de Volkswagen Golf GTI Clubsport

Zo scherp als bij de oosterburen wordt het niet, maar de Nederlandse prijs van de Volkswagen Golf GTI Clubsport doet je wel afvragen waarom je nog een Golf R moet kopen.

Update 18 maart 2016 - Alsof Volkswagen dit begin februari nog niet wist, stelt het nu de Golf GTI Clubsport met handbak voor. Voor de liefhebbers van eigenhandig schakelen. Wel moeten zij dan genoegen nemen met een sprint die 0,4 seconden langzamer verloopt dan de versie met DSG. In 6,3 seconden zou het moeten lukken. Het voordeel van de manuele GTI Clubsport is dan weer dat de vanafprijs € 1.200,- lager ligt. Instappen kan bij € 42.290,-.

40 jaar GTI

De Golf R, 300 pk sterk en bedeeld met permanente vierwielaandrijving, is er vanaf 50 mille. Volgens fabrieksopgave sprint je ermee in 4,9 seconden naar 100 km/h, mits de auto is uitgerust met de DSG-automaat met dubbele koppeling. Uiterst rap, maar de Golf R kost dan ook dik zes mille meer dan de Volkswagen Golf GTI Clubsport. Die is er namelijk en zoals verwacht voor € 43.490,-. Een nette prijs in ruil voor de prestaties en het speciale randje. Met de Golf Clubsport wordt immers het 40-jarige bestaan van GTI gevierd.

290 pk in overboost

Een flinke zak geld in je broekzak houden terwijl je slechts een seconde op de sprint moet toegeven; klinkt als een goede deal. Met de Golf GTI Clubsport kun je namelijk in 5,9 seconden op de 100 km/h zitten. De '40 Jahre'-uitvoering moet daarvoor wel tijdelijk zijn reserves optrekken naar 290 pk en voorzien zijn van een DSG. Normaliter levert de twee liter viercilinderturbo een vermogen van 265 pk.

Uitrusting

Naast het speciale uiterlijke vertoon op 18 inch wielen is elke Golf GTI Clubsport uitgerust met donkergetinte LED-achterlichten, Climatronic-airconditioning, het 'Composition Touch' Media infotainmentsysteem met touchscreen en Bluetooth en extra donker getinte ruiten achter en een parkeerhulp achter. Daarnaast is een aangepaste Clubsport-onderstel standaard, voorzien van het elektronisch gestuurde sperdifferentieel (XDS+).

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Dit kost de Volkswagen Golf GTI Clubsport
Dit kost de Volkswagen Golf GTI Clubsport
Dit kost de Volkswagen Golf GTI Clubsport
Dit kost de Volkswagen Golf GTI Clubsport
Redactie
Door Redactie

Zoeken