Nieuws

Renault presenteert eigen Formule 1-team

Renault presenteert eigen Formule 1-team

Het hing al eventjes in de lucht na de overname van het noodlijdende F1-team van Lotus, en nu is het officieel: Renault is terug in het Formule 1-circus met een geheel eigen team.

Renault Sport Formula One Team, zo luidt de teamnaam volmondig. En het kersverse team grijpt de gelegenheid meteen aan om haar F1-auto voor het seizoen 2016 te presenteren. Samen met de coureurs die plaats zullen nemen in de twee gitzwarte bolides, te weten de Deen Kevin Magnussen, de zoon van oud F1-coureur Jan Magnussen, en Jolyon Palmer, een rookie uit Engeland.

Opsplitsing

Naast het Renault Sport Formula One Team maakt het Franse merk ook bekend dat haar autosportactiviteiten voortaan zijn opgedeeld in twee onderdelen.

Renault Sport Racing is nu verantwoordelijk voor alle autosportactiviteiten, bestaand uit de nieuwe F1-stal, Renault e.dams, Formula Renault 2.0, de Renault Sport R.S.01 Trophy en de rally- en raceactiviteiten. Renault Sport Racing daarentegen blijft gevestigd in het Britse Enstone, maar opereert ook vanuit Viry-Châtillon in Frankrijk.

Gezonde ambities

Apart van bovenstaande bedrijfsonderdelen is er nog de Renault Sport Academy. 'Dat is opgezet om jong racetalent op te leiden tot toekomstige Renault Sport Formula One-wereldkampioen', aldus de berichtgeving. Oftewel, Renault heeft serieuze F1-ambities.

Kans op de titel is er zeker, want dat heeft Renault in 2005 en 2006 al aangetoond en van 2010 tot 2013 nogmaals als motorenleverancier. De laatste twee jaar gaat het echter niet zo lekker met de F1-motoren van Renault. Perikelen die bij het F1-team van Red Bull het bloed deed koken, waarop de energiedrankjes-gigant zelfs wilde breken met de Fransen. Echter dat werd alsnog van de baan geveegd omdat het geen andere motorenpartij wist te strikken.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Renault presenteert eigen Formule 1-team
Renault presenteert eigen Formule 1-team
Redactie
Door Redactie

Zoeken