Nieuws

Skoda VisionS: voorgerecht voor Tsjechische SUV

Skoda VisionS: voorgerecht voor Tsjechnische SUV

'De Skoda VisionS geeft hints van hoe een SUV van Skoda er uit kan komen te zien', zo schrijven de Tsjechen letterlijk in hun persbericht. Nou, laat die 'hints' en 'kan komen' maar weg want als wij het zo inschatten is dit een bijna 1-op-1 voorgerecht voor de later dit jaar op te dienen SUV. De vermoedelijke naam: Kodiak.

Nou ja, letterlijk? Met de in 2014 gepresenteerde VisionC, waar uiteindelijk de Superb uitrolde, werd hetzelfde gezegd. Maar de Superb heeft toch niet de extreme scherpte van diens voorbode. Laten we hopen dat Skoda met de Kodiak nog net dat stapje verder gaat.

Zeszitter met drie zitrijen

De Tsjechen willen nog niet zo veel details kwijt over het model, maar laten ons wel alvast wat ruimte voor eerste conclusies. Zo wordt met een lengte van 4,70 meter, een breedte van 1,91 meter alsook een hoogte van 1,68 meter in elk geval duidelijk dat de Skoda qua afmetingen de Tiguan overklast. Zijn Duitse neef moet het doen met 4,49 meter lengte en heeft daardoor bovendien plaats voor een inzittende minder. Eén? Ja, één. De Skoda is namelijk een zeszitter waarbij de inzittenden verdeeld worden over drie zitrijen.

Familiefeest in Genève

Op de Autosalon van Genève is het zover. Daar gaat het doek van de vermoedelijk geheten Kodiak (of wordt het toch Snowman?). Hoe dan ook, de grote Skoda staat er niet alleen. Ook zijn andere neef, die uit Spanje, zal op de Zwitserse beursvloer pronken. En dan heeft de Volkswagen Group haar SUV-gamma (eindelijk) op volle sterkte in dit fel bevochten segment.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Skoda VisionS: voorgerecht voor Tsjechnische SUV
Skoda VisionS: voorgerecht voor Tsjechnische SUV
Redactie
Door Redactie

Zoeken