Nieuws

19 keer Bowers & Wilkins in nieuwe Volvo S90

De Britse hifi-fabrikant Bowers & Wilkins timmert lekker aan de weg in autoland en heeft nu ook de nieuwe Volvo S90 gestrikt om deze te voorzien van een goede muziekweergave.

Ook de hifi-branche heeft door de economische verslechtering die afgelopen jaren heerste behoorlijk wat klappen te verduren gehad. Voor Bowers & Wilkins (B&W) destijds een reden om zich buiten het bekende terrein van home en studio audio te wagen. Het oog viel op de auto-industrie en dat bleek een meesterzet, want Bose en Harman/Kardon en ook Bang & Olufsen hebben inmiddels een geduchte concurrent aan de Britten.

Mooi portfolio
In mum van tijd wist B&W automerken als Jaguar en Maserati voor zich te winnen, en ook BMW (7-serie) werd onlangs aan diens automotive portfolio toegevoegd. Net als Volvo, want de XC90 ging de nieuwe S90 namelijk al voor.

1.400 Watt
Wie het audiosysteem van B&W op zijn Volvo S90 besteld, krijgt maar liefst 19 speakers, aangestuurd door een klasse D-versterker die in totaal goed is voor een enorme 1.400 Watt. Aan kracht dus geen gebrek, maar nog liever wil je natuurlijk dat het tezamen mooi klinkt. Dat doet het volgens B&W, mede doordat het audiosysteem heel specifiek op de interne akoestiek van de S90 is afgestemd.

Het oog wil ook wat

En nu worden niet alleen de oren verwend, want het oog wil ook wat tegenwoordig. Iets dat Bang & Olufsen al veel langer in de smiezen heeft. Net als de Denen pakt ook B&W uit met een bijzonder vormgegeven tweeter in het blikveld van de inzittenden. Naast visueel fraai zijn heeft deze 'dome'-tweeter, die verzonken in het dashboard ligt, als doel stemmen mooi helder voor de bestuurder te projecteren.

Prijs

Wat de prijs van het Bowers & Wilkins Audio System voor de Volvo S90 bedraagt is nog niet bekend. Op de XC90 is het vergelijkbare systeem verkrijgbaar tegen een meerprijs van drie of vier mille, afhankelijk van de uitvoering.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken