Nieuws

Nieuwe (Renault) Alpine toont zijn dashboard

Nieuwe (Renault) Alpine toont zijn dashboard

Zonder meer één van de auto's waar het in 2016 het meest naar uitkijken is, is de wederopstanding van het Franse Alpine. Drijvende kracht hierachter, Renault, laat ons al jaren in spanning hierover, maar medio februari schijnt het dan eindelijk zover te zijn.

Update 11 februari 2016 - Nog een kleine week te gaan en dan trekt Renault eindelijk officieel het doek van de nieuwe Alpine. Althans, na het opbrengen van zoveel geduld hebben we dat wel verdiend. Echter nu er een teaser is vrijgegeven van het dashboard, heeft het er alle schijn van het niet om het productiemodel gaat, maar wederom een concept. Of gaat Renault ons echt blij verrassen met zulke gave tuimelschakelaars en (draai)knoppen?

Engelengeduld

De spanning is mede zo hoog omdat de nieuwe Alpine al jaren geleden is aangekondigd, reeds enkele malen als 'mule' en patentschets is betrapt, maar nog nooit is opgedoken in zijn eigen metalen gedaante. Maar de reden waarom wij de Franse sportauto liever vandaag nog gepresenteerd zien worden is omdat het een moderne interpretatie zou zijn van de illustere en prachtige A110 uit een van de mooiste autojaren ooit, de jaren '60.

Puike prijs/prestatie-verhouding
Nog wat redenen om uit te kijken naar de nieuwe Apline is vanwege diens verwachte prijs/prestatie-verhouding. Tussen neus en lippen door belooft Renault namelijk een (relatief) betaalbare sportcoupé voorzien van een middenmotor, goed voor om en nabij de 250 pk. Misschien nog wel meer. Kijk, en wie loopt daar nu niet warm voor? Wij wel, en het feit dat het veelvuldig bewezen Renault Motorsport zich nadrukkelijk heeft bemoeid met de ontwikkeling is de aanjager van dit alles.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Renault Alpine
Redactie
Door Redactie

Zoeken