Nieuws

Competition Package maakt BMW M3 en M4 sneller

BMW Competition Package M3 en M4

Met 431 pk onder de kap hoeft zowel de BMW M3 als de M4 zich niet te schamen. De directe concurrentie levert echter meer vermogen en voor wie dat gat wil dichten, heeft BMW nu het Competition Package ontwikkeld.

BMW blijft de M3- en M4-modellen verbeteren, simpelweg omdat de concurrentie ook niet stilzit. En dat heeft geleid tot het Competition Package. Optioneel uiteraard, maar er wordt beloofd dat de verbeterde prestaties in verhouding staan tot de meerprijs van € 7000,-.

Wat je krijgt

Zo bestaat het Competion Package niet alleen uit meer vermogensupgrade naar 450 pk, ook staan de M3 en M4 met dit pakket op een naar eigen zeggen grondig herzien M-onderstel. Het adaptieve onderstel komt compleet met andere veren, dempers en stabilisatorstangen en tevens is de rijmodi (Comfort, Sport en Sport+) aangescherpt voor een verbeterde handling en rijkwaliteiten. Daarnaast omvat het sportpakket speciale, gepolijste lichtmetalen 20 inch M-wielen (type 666 M) in de maat 265/30 R20 vóór en 285/30 R20 achter. Al met al tweaks die de M3 en M4 een tiende sneller naar 100 km/h laten sprinten.

Likje verf

En er is nog meer. Van buiten past het M Competition Package onderscheidende accenten toe in Individual hoogglans Shadow Line. Behalve de raamstijlen en spiegelkappen zijn ook de 'nieren' van de grille, de kieuwen op de voorschermen en de badge op de achterklep in deze gitzwarte kleur uitgevoerd. Verder komen de dubbele eindpijpen van het uitlaatsysteem in 'black chrome' en binnenin moet de speciale uitvoering het hebben van gordels met geweven M-strepen.

Interesse? De BMW M3 en M4 voorzien van het Competition Package zijn vanaf de lente te bewonderen en te koop via de dealer.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
BMW Competition Package M3 en M4
BMW Competition Package M3 en M4
BMW Competition Package M3 en M4
BMW Competition Package M3 en M4
Redactie
Door Redactie

Zoeken