Nieuws

Apple legt drie autonamen vast

Apple legt drie autonamen vast

Er wordt al jaren gespeculeerd over Apple als autobouwer. En de tactiek van de technologiegigant zelf is bevestigen noch ontkennen, zoals gebruikelijk rond haar producten. Het blijft bij vage plaagstootjes. Maar met de registratie van drie autonamen lijkt Apple's automotive-ambitie toch wel serieuze vormen aan te hebben genomen.

Alhoewel… met de geregistreerde namen apple.car, apple.auto en apple.cars is strikt genomen nog altijd niets concreets gezegd. Maar dat het om meer gaat dan Apple's CarPlay ligt voor de hand. In elk geval werkt bij Apple meer dan 200 man aan het geheime 'project Titan', wat volgens mensen die het kunnen weten een elektrische auto moet opleveren, uiterlijk tegen 2020.

Geheimzinnigheid blijft

Afgelopen jaar nam Apple nog ene Doug Betts onder de arm. Dat is een veteraan uit de Amerikaanse auto-industrie die ruime ervaring heeft in het transformeren van conceptauto's naar producten dat van de band rollen. Dat suggereert dat Apple's vierwieler er misschien ooit wel eens komt, en met deze drie namen (hoewel naampatenten geen garantie geven op daadwerkelijk gebruik ervan) wordt nu opnieuw wat olie op het vuur gegooid. Officiële mededelingen zijn er natuurlijk niet gedaan.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken