Nieuws

Qoros-topman stapt alweer op

Qoros-topman stapt alweer op

Het rommelt bij Qoros. De Chinese autofabrikant – die enkele jaren geleden als veelbelovend werd gezien – kampt zoal met teleurstellende verkopen en nu is ook nog eens haar topman afgetreden. En die zat er nog maar net.

Qoros laat weten dat Phil Murtaugh, die er sinds februari vorig jaar de scepter zwaaide, om persoonlijke redenen zijn vertrek heeft aangekondigd. De Chinees Anning Chen neemt eind januari de rol als CEO over van de 60 jarige Murtaugh.

Werkelijke reden?

Dat privéomstandigheden de reden van Murtaugh's zeer vroege vertrek is moeten we geloven. Maar iets in onze zegt dat er andere oorzaken hieraan ten grondslag liggen. Qoros kwakkelt namelijk al een tijdje. De torenhoge verwachtingen worden zowel buiten als binnen de eigen landsgrenzen niet waargemaakt, waardoor de verkopen (zwaar) teleurstellen en Qoros besloot haar Europese ambities uit te stellen.

Te veel hooi op de vork

Zo verkocht het vorig jaar slechts 7.000 auto's, veel te weinig om als 'volksmerk' het hoofd boven water te houden. Bovendien heeft Qoros in korte tijd nogal rijkelijk geïnvesteerd in verschillende modellen. Binnen enkele jaren maakten we immers kennis met de Qoros 3 Sedan en Hatchback, alsook de 3 City SUV en 5 SUV.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken