Nieuws

McLaren 675LT JVCKenwood kan het zonder dashboard af

McLaren 675LT JVCKenwood kan het zonder dashboard af

Dat auto-interieurs al minimalistischer worden, is een geleidelijke ontwikkeling. Maar nu lijkt het wel heel snel te gaan, afgaande op de auto's die op de CES 2016 zijn gepresenteerd. De McLaren 675LT JCVKenwood heeft zelfs niet eens een dashboard nodig.

Op de CES in Las Vegas, de grootste elektronicabeurs ter wereld, staan meer autofabrikanten dan ooit te voren. Maar McLaren hadden we er toch niet verwacht. Dat de Britten er de 675LT JVCKenwood presenteren – om hun 25-jarige samenwerking met dit audiobedrijf te vieren – is dus verrassing nummer één. De volgende verrassing is dat de auto een dashboard zoals we dat eigenlijk al een dikke eeuw kennen volledig ontbeert.

Ultieme rijfocus

Wat blijkt, de in Onyx Black gespoten 675LT heeft aan een stuurtje en een head-up display voldoende om zeer indrukwekkende prestaties neer te zetten. Tenminste, ervan uitgaande dat de supersporter kan rijden zoals elke andere 675 Long Tail.

Mocht je het stuurtje overigens herkennen, dan kan dat kloppen. De P1 GTR heeft dezelfde, dus het is er niet zomaar eentje. Alles wat de stuurman nodig heeft is erop aanwezig, zodat deze zich optimaal kan focussen op het neerzetten van snelle tijden. Een dashboard met allerhande schermpjes is er immers niet en kan dus ook niet voor afleiding zorgen.

Cameraspiegels
Kijk je wat langer naar de dashboard-loze 675LT, dan zal je ontdekken dat hij ook geen conventionele buitenspiegels meer heeft. McLaren heeft deze vervangen voor kleine cameraatjes op stengels. Ook de binnenspiegel is niet meer. Achteruit kijken verloopt tevens via een camera (in de achterbumper) en een digitaal scherm. Dat hebben we eerder gezien.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
McLaren 675LT JVCKenwood kan het zonder dashboard af
McLaren 675LT JVCKenwood kan het zonder dashboard af
Redactie
Door Redactie

Zoeken