Nieuws

De aankoop van jouw droomauto begint met de verkoop

De aankoop van jouw droomauto, die loopt via de verkoop

Je wilt een andere auto kopen, misschien een nieuw model, of toch liever een gebruikte auto. Wat het ook moge worden, de aankoop van een andere auto is altijd feest. Wij geven je wat tips.

Je droomauto vinden kan door online op zoek te gaan via bijvoorbeeld gaspedaal.nl. Het mooie daarvan is dat deze website bijna het volledige aanbod van alle online marktplaatsen bundelt. Je bent daardoor praktisch verzekerd van het vinden van een geschikte nieuwe bolide. En toch moet je eerst een andere stap nemen, namelijk je eigen auto verkopen. Hoe? Verkoop je oude auto via internet!

Er zijn vele redenen om je auto via internet te kopen en verkopen, maar de belangrijkste is natuurlijk dat hij daar meer opbrengt. En wat te denken van deze voordelen?

  • Vraag en aanbod zijn veel groter
  • Direct contact met de klant is gunstig voor de prijs
  • Geen kosten van een aankoopprofessional
Kopers en verkopers vinden elkaar hier
Via internet bereik je het gehele land. Je bent niet beperkt door de markt van de dealer. Je spreekt met jouw auto direct geïnteresseerden aan die verspreid wonen door het hele land. Het voordeel hiervan is dat het aanbod beter op de vraag wordt afgestemd. Een ander voordeel volgt bij de bezichtiging, want zeg nou zelf, een koper met vlinders in de buik zal toch eerder geneigd zijn een goede prijs te betalen dan de nuchtere autodealer doet?

Betere randvoorwaarden
Als je de oude auto laat opkopen door de dealer betaal je trouwens ook mee aan zijn salaris en de omzet van het autobedrijf. Door de auto zelf te verkopen bespaar je jezelf die kosten. Dat kan bijvoorbeeld bij Speurders.nl.
En zijn er tot slot nog kosten voor het plaatsen van de advertentie? Een website als speurders.nl rekent hiervoor niets. Daar kunnen trouwens ook de handelsvoorwaarden geen obstakel meer vormen. Bij aankopen kan men kiezen voor een kopersverzekering, want een scherpe aankoopprijs is leuk, maar zegt niet alles. Je wilt niet de ster worden van een komische reclame waarin je door de bodemplaat van je pas aangekochte auto zakt.

Op de website van speurders.nl kun je trouwens ook zien of kopers geverifieerd zijn, wat betekent dat handelaren bij de website bekend zijn met hun persoonlijke gegevens. Overtuigd? Zorg dat jij snel geld vrijmaakt voor jouw droomauto en verkoop je oude auto aan een van de vele speurders op internet.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Speurders.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken