Nieuws

Volkswagen heeft Gesture Control klaar voor productie

Volkswagen heeft Gesture Control klaar voor productie

Een volledig elektrische Golf kennen we al. Een e-Golf die deels te bedienen is via handgebaren nog niet. Volkswagen presenteert hem op de CES in Las Vegas.

Vorig jaar op dezelfde elektronicashow in de Amerikaanse woestijnstad werd het doek getrokken van de Golf R Touch, voorzien van gesture control, het handgebaren-systeem dat zich destijds nog in een conceptfase bevond. De e-Golf Touch toont deze toekomstige manier van infotainment-bediening in z'n productievorm.

Vergaand instelbaar
Het gesture control-scherm in de e-Golf Touch meet 9,2 inch in diameter en heeft een resolutie van 1280 x 640 pixels. Verder laat Volkswagen zien dat de menu's vergaand naar eigen wens ingesteld kunnen worden, zoals dat tegenwoordig ook kan bij smartphones.

Over smartphones gesproken. Het systeem is eveneens uitgerust met MirrorLink, Apple Carplay en Android Auto, zodat het je smartphone-functies kan weergeven. De bediening van je mobiel verloopt dan ook via het scherm in de middenconsole.

Draadloos opladen

Tevens aan boord is spraaksturing en de mogelijkheid om smartphone draadloos op te laden. Het eerste verwacht Volkswagen medio dit jaar als optie te kunnen aanbieden in de showroom. De toepassing van draadloos opladen laat langer op zich wachten. Wanneer is niet bekend.

Gefacelifte Golf?

Nu Volkswagen's gesture control zo goed als productierijp is, kan het geïmplementeerd worden in een bestaand model. Naar verwachting gebeurt dat nog voor 2017 aanbreekt. In welk model is niet bekend. Als wij een gokje mogen wagen: de vernieuwde Golf.

De Volkswagen e-Golf Touch debuteert op de CES in Las Vegas. Naast de Budd-e Concept.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken