Nieuws

9 features die de toekomstige BMW zal hebben

BMW heeft de CES in Las Vegas met beide handen aangegrepen om de wereld te tonen waar het momenteel staat qua elektronische noviteiten. De BMW i Vision Future Interaction is namelijk niet lang niet het enige op het gebied van futuristische mobiliteit waar de knappe koppen in München zich over hebben gebogen. Ook deze snufjes debuteren in de Amerikaanse gadgetstad.

Smart Home: je huis en je BMW verbonden

Smart Home: je huis en je BMW verbonden

Alvast de koffiemachine aanzetten, een afbakbroodje voorverwarmen en je elektrische BMW tot de nok toe vullen met stroom; en dat alles vanaf je smartphone of -watch, terwijl je nog op het werk bent. Met Smart Home kan het doordat alles online met elkaar verbonden is. Zelfs je BMW i3 geheel automatisch uit je garage laten rijden.

Mobility Mirror: je BMW bedienen voor de spiegel

Mobility Mirror: je BMW bedienen voor de spiegel

Zie je het al voor je? Terwijl je met je rechterhand je haar kamt, sta je met je linkerhand gebaren richting dezelfde spiegel te maken om je BMW, die buiten of in de garage staat, alvast in te stellen op de gewenste interieurtemperatuur. Dat en nog veel meer – zolang er een internetverbinding is met de auto – kan met de Mobility Mirror. Je Tom Cruise in Minority Report voelen kwam nog nooit eerder zo dichtbij.

Light & Charge: opladen aan de lantaarnpaal

Light & Charge: opladen aan de lantaarnpaal

In elke lantaarnpaal een laadstation voor elektrische auto’s. Dat niemand hier eerder is opgekomen. BMW noemt het Light & Charge. Eureka!

BMW i8 Mirrorless: spiegelloos

BMW i8 Mirrorless: spiegelloos

Hoelang zal de traditionele autospiegel nog in ons midden zijn? Geen decennia meer, zo lijkt het, en ook BMW ziet een overtap naar geeft high-tech cameraatjes wel zitten. De voordelen: een breder zichtbeeld naar achteren, een kleine dode hoek, minder windgeruis (langs de ramen) en de mogelijkheid om nachtvisie toe te passen. De cameraatjes van de i8 Mirrorless kunnen meedraaien bij het afslaan voor specifiek zicht op de omgeving.

Gesture Control Parking: parkeren met handgebaren

Gesture Control Parking: parkeren met handgebaren

De nieuwe 7-serie beschikt over Gesture Control en Remote Control Parking waarmee de auto zichzelf geheel automatisch kan parkeren. Echter daarvoor is nog wel een druk op de contactsleutel nodig. Drie keer raden wat Gesture Control Parking doet? Precies, een enkel handgebaar richting je BMW is al voldoende om hem in te parkeren. De volgende stap dus.

Remote 3D View

Remote 3D View

Remote 3D View is een uitbreiding op Gesture Control Parking en biedt de eigenaar van in dit geval een BMW i3 om – wederom via zijn smartphone of tablet – mee te kijken als de auto zichzelf parkeert in de garage of parkeervak of boven een inductie-oplaadplaat. Speciaal voor wie nog een beetje twijfelt of de autonome technologie niet faalt.

Bumper Detect: camerabewaking

Bumper Detect: camerabewaking

Weinig gebeurtenissen zijn zo ergerniswekkend als iemand die schade aan je auto toebrengt zonder een briefje achter te laten. Nog erger: iemand die in je auto wil inbreken of zelfs stelen. Met Bumper Detect is dit helaas niet te voorkomen, maar wel is – via je smartphone – meteen te zien wie de dader is of was. Je smartphone niet bij de hand? Geen paniek. Er springt steevast een 360-graden-cameraatje op je BMW aan die alles op film vastlegt, inclusief kentekenplaat van de schuldige.

Head-up Display helm

Head-up Display helm

Ook debuterend op de CES 2016, maar strikt genomen afkomstig van BMW Motorrad is het Head-Up Display voor de motorrijder. Het concept is vergelijkbaar met dat in de 5-serie, maar zowaar mogelijk nog bruikbaarder voor de motorrijders. Die kunnen immers nog minder dan automobilisten naar hun instrumenten kijken wanneer ze ‘bevlogen’ aan het sturen zijn. In de helm zit niet alleen het display, maar ook een computertje en luidsprekers ingebouwd. De displays bedienen kan via de BMW Motorrad Multicontroller bij het linker handvat.

BMW ConnectedRide

BMW ConnectedRide

Tot slot, nog een feature van de ingenieurs bij BMW’s motorfietsdivisie is ConnectedRide. Een ietwat misleidende naam, want het betreft hier eigenlijk een verzamelnaam voor meerdere, toekomstige functies. Eén ervan is het van de i8 overgewaaide laserverlichting naar de K 1600 GTL, BMW’s topmodel onder de toermotorfietsen. De bundel ervan kan maar liefst 600 meter ver schijnen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken