Nieuws

Steen is het nieuwe hout bij Bentley

Steen is het nieuwe hout bij Bentley

Hout en aluminium en in iets minder mate koolstofvezel vormen al zolang de geijkte decoratiestukken in auto's dat ze aardig gewoontjes beginnen te worden. En 'gewoontjes' is een woord dat Bentley liever niet in haar vocabulaire opneemt. Dus bedachten de Britten iets nieuws.

Strikt genomen is het betreffende materiaal allesbehalve nieuw, maar als decoratie in een Bentley was het nog nooit te vinden. Het gaat namelijk om steen. Bentley noemt het 'the next level in modern British luxury'.

Mulliner

Of steen daadwerkelijk het nieuwe hout of aluminium is, zal nog blijken. Zeer bijzonder is het zeker en om het nog wat exclusiever te maken is het voor de Bentley-klant enkel bereikbaar indien het Mulliner-programma wordt aangesproken. Doet de klant dat, dan zijn er vier kleuren: Galaxy, Autumn White, Terra Red en Copper.

Uit India
De steensoort worden toegepast rondom het instrumentarium en aan de passagierszijde en is afkomstig uit Rajasthan en Andhra Pradesh, respectievelijk een streek in het nood-westen en zuidoosten van India. De steensoorten worden in eerste instantie in grove stukken naar Crewe getransporteerd, om daarna te worden geconverteerd naar sierpanelen in een Mulsanne, Flying Spur of Continental. Met de hand uiteraard.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Steen is het nieuwe hout bij Bentley
Steen is het nieuwe hout bij Bentley
Steen is het nieuwe hout bij Bentley
Redactie
Door Redactie

Zoeken