Nieuws

Aftellen naar hardcore Pagani Huayra BC

Aftellen naar hardcore Pagani Huayra BC

Afgelopen zomer dook er een gecamoufleerd prototype op van wat leek een extremere Huayra te zijn, en nu staan we aan de vooravond van diens onthulling. Vermoedelijk gebeurt dat op de Autosalon van Genève.

Terwijl de meeste autofabrikanten zich opmaken voor de Detroit Motor Show (die over een week de deuren opent), laat Pagani ons al uitkijken naar de Autosalon van Genève die traditioneel in de eerste weken van maart gehouden wordt. De reden is natuurlijk dat de Italianen daar groot nieuws te melden hebben in de vorm van een nog krachtigere en snellere Huayra.

Huayra BC
Op haar Facebook-pagina vermeldt Pagani dat de hardcore versie gebukt gaat onder de noemer Huayra BC. Waar deze twee letters voor staan is echter onduidelijk. Ook nog gissen is het naar de prestaties van de auto. Buiten twijfel staat dat het vermogen hoger ligt dan de 730 pk van de 'gewone' Huayra, en eveneens is het een redelijke zekerheid dat het gewicht omlaag is gebracht waardoor een sprint naar 100 km/h in minder dan 3 seconden mogelijk is.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken