Nieuws

Verlengde BMW X1 duikt op in patenten

Verlengde BMW X1 duikt op in patenten

Dat de BMW X1 er enkele centimeters in lengte bijkrijgt, is sinds de eerste spyshots geen geheim meer. Echter deze patenten, afkomstig van een Chinees octrooienbureau, zijn zonder enige vorm van camouflage.

Status verkrijgen aan je hand van je automobiel is een fenomeen dat varieert van land tot land. Je kan het kopen met gadgets, chroom, grote wielen of een dikke motor. In China verkrijg je het op een heel andere manier, namelijk aan de hand van beenruimte vanaf de achterbank. Daar geldt 'hoe groter de afstand met de voorstoel(en), hoe meer groter het aanzien'. En daarom worden heel wat Europese auto's (met name sedans) in China ook geleverd met verlengde wielbasis. Een trend die zich door lijkt te zetten naar de SUV, afgaande op een op stapel staande, verlengde BMW X1.

Optie voor 3de zitrij?
De productieversie wordt nog komend voorjaar tentoongesteld en de Chinezen zullen het model tegen de zomer in hun garage kunnen hebben. Traditioneel wordt de extra ruimte toebedeeld aan de normale achterbank, maar het is niet uitgesloten dat BMW ook nog een derde zitrij in de laadvloer heeft verstopt. Tegen meerprijs uiteraard.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Verlengde BMW X1 duikt op in patenten
Verlengde BMW X1 duikt op in patenten
Redactie
Door Redactie

Zoeken