Nieuws

De 5 grootste verrassingen van 2015

Autofabrikanten doen niet anders dan teasen en opwarmen voordat ze iets presenteren. En toch werden we afgelopen jaar best verrast door een aantal zaken. In allerlei opzichten. Wij nemen je mee in de zaken die wat ons betreft de grootste verrassingen vormden het afgelopen jaar.

Bentley Bentayga

Bentley Bentayga

Blij verrast waren we. Niet omdat we de Bentayga nu meteen een klassieke schoonheid vinden, maar na de afschuwelijke EXP 9 F conceptcar zat de schrik er bij ons goed in. Dat heeft Bentley goed weten te maken. Eigenlijk geheel tegen onze verwachtingen in. Lees meer »

Terugkeer Borgward

Terugkeer Borgward

In Geneve kondigde Borgward haar terugkeer aan, in Frankfurt maakten we kennis met de BX7. Een verrassende kennismaking. Sowieso vinden we het altijd leuk als een automerk terugkeert, maar bij de BX7 hadden we ook nog eens het gevoel dat het allemaal verdraaid goed in elkaar steekt. De praktijk zal het nog moeten uitwijzen, maar voor nu blijven we blij verrast achter. Lees meer »

Porsche wint Le Mans

Porsche wint Le Mans

Audi-liefhebbers zullen even hebben moeten slikken, autosportliefhebbers met spanning en sensatie hebben toegekeken. Notabene tijdens hun debuutjaar op Le Mans wist Porsche meteen Audi van de troon te stoten. En dat had niemand ook maar durven dromen daar in Stuttgart-Zuffenhausen.

Range Rover Evoque Convertible

Range Rover Evoque Convertible

Hij werd in 2012 reeds als conceptcar aangekondigd, maar al kort na zijn debuut bleek dat het niet tot productie zou komen. Het bleef vervolgens even stil, maar begin dit jaar ging dan toch het bericht naar buiten dat de Evoque Convertible daadwerkelijk op de markt zou komen. En voila, hier is ie. Of wij dit aan hadden zien komen? Nee, echt niet. Lees meer »

Volkswagen fraudeert met TDI-motoren

Volkswagen fraudeert met TDI-motoren

Eigenlijk kan dit verhaal in bijna elk onderdeel van ons jaaroverzicht wel terugkomen. Want noem één ding dat de autobranche heeft beziggehouden in 2015 dan is het TDI-gate wel. Inmiddels is er van alles over duidelijk geworden, maar het heeft ons toen het uitkwam wel gigantisch verrast. Dat een fabrikant als Volkswagen dat altijd zo betrouwbaar overkomt op zo'n grote schaal heeft gefraudeerd kwam als een donderslag bij heldere hemel.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken