Nieuws

'Lamborghini Urus gaat alle records breken'

'Lamborghini Urus gaat alle records breken'

'De snelste en krachtigste SUV ter wereld', dat wordt de Urus volgens Lamborghini. De woorden kwamen van R&D-topman Maurizio Reggiani die er een behoorlijk statement mee maakt. De concurrentie is immers niet mals.

Op dit moment zijn de Bentley Bentayga en Porsche Cayenne Turbo S de recordhouders in het SUV-segment. Beiden leggen ze de sprint naar 100 km/h af in een indrukwekkende 4,1 seconden. Wat ze daarvoor nodig hebben is respectievelijk een W12 met 608 pk en een V8 met 570 pk. Als Lamborghini dat wil overtreffen zal het of meer vermogen moeten gaan leveren of aan het gewicht gaan sleutelen. En juist dat laatste lijkt ons de stap die genomen wordt, want met een gewicht van respectievelijk 2.422 en 2.235 kg zijn de Britse en Duitse stalgenoot van de Urus niet bepaald lichtgewichten.

Kilootjes besparen

Om het gewicht te kunnen reduceren verwachten wij dat het platform van de Q7, en dus van de Bentayga, nog meer zal worden opgebouwd uit carbon en aluminium. Daarnaast zal de Urus wellicht niet de extreme luxe van de Bentyaga gaan bevatten en worden ook daarmee de nodige kilootjes bespaard.

Turboblok

En dan de krachtbron. Wat we weten is dat het V8-turboblok van Audi gebruikt zal gaan worden. Volgens Reggiani wordt dat verder getuned speciaal voor de Urus en zal er meer dan 600 pk uit worden geperst. En dan moet in 2018 een nieuwe recordhouder geboren worden.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
'Lamborghini Urus gaat alle records breken'
'Lamborghini Urus gaat alle records breken'
Redactie
Door Redactie

Zoeken