Nieuws

Dit zijn de lekkerste conceptcars van 2015

Er zijn wel eens betere jaren geweest qua conceptcars. Het leek wel alsof automerken niet durfden in 2015, want bij het gros van de gepresenteerde studiemodellen was men zichtbaar voorzichtig te werk gegaan. Desondanks wordt de spoeling smaakmakers ook weer niet zo dun om geen lekkere top-5 te kunnen samenstellen. En nu maar hopen dat ze allen in productie worden genomen.

BMW 3.0 CSL Hommage (2.0)

BMW 3.0 CSL Hommage (2.0)

Waar moet een geslaagde conceptcar aan voldoen? Een extravagant design? Surrealistisch uitspattingen? Een flamboyant interieur voorzien van chaos creërende ornamenten, het liefst in alle kleuren van de regenboog? Of moet een fraai studiemodel juist rust uitstralen, elegantie pur sang vertonen en het accent enkel leggen op die zaken die ertoe doen? Zo ja, dan voldoet de BMW 3.0 CSL Hommage (2.0) aan het beste van deze twee werelden. Maar bovenal is het een magistraal retro-eerbetoon aan de originele CSL.

Bentley EXP 10 Speed 6

Bentley EXP 10 Speed 6

Zo afgrijselijk diens naam is, zo wonderschoon is de EXP 10 Speed 6 verder in alles. Van een heel ander (design)kaliber dan de nummer één, maar minstens zo mooi. En wat een meesterlijke comeback na de EXP 9 F, de geflatteerde voorbode van de Bentayga! Ongelofelijk dat Bentley nog moet nadenken over serieproductie. Zal wel zwarte humor op z’n Brits zijn.

Mazda RX-Vision

Mazda RX-Vision

Mazda heeft een topjaar achter de rug. Niet zo vreemd als je zowat elke opwindende concept die je voorstelt vrijwel ongewijzigd in productie neemt. Dat vindt men leuk. Wijzelf kunnen dan ook niet wachten tot de Japanners op de groene knop drukken omtrent de RX-Vision. Al was het alleen maar om de wankelmotor weer springlevend te zien.

Honda Project 2&4

Honda Project 2&4

Ons hart ligt bij de vierwielers. Maar een (gemotoriseerde) tweewieler kunnen we zeker ook waarderen. Nog beter is een combinatie tussen deze twee, en laat Honda nu zopas de Project 2&4 naar voren hebben geschoven. Aangedreven door de gillende V4 van de RC213V MotoGP-machine. Veel beter dan dit wordt het niet.

Audi Prologue Avant

Audi Prologue Avant

Ja, iedere nieuwe Audi valt nogal in de herhaling. Maar zijn ze daarmee minder knap qua looks? Daar kun je een pittig debat over voeren. De Proloque Avant vinden wij in elk geval om te watertanden. Wat een plaatje. Vooral die kont! Daar wil je toch niets liever dan in bijten?!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken