Nieuws

2.000.000ste Land Rover Defender gaat 4,5 keer over de kop

Land Rover Defender afgehamerd voor half miljoen

De Land Rover Defender zoals we hem al decennia kennen loopt ten einde. En het afscheid vieren de Britten van alle kanten. Zo werd onlangs het twee miljoenste exemplaar gebouwd, een mijlpaal die verkocht werd aan de hoogste bieder. Wel, je kunt gerust concluderen dat er flink geboden is.

Al 67 jaar is de Defender bijna ongewijzigd in productie. Maar nu valt het doek dan toch echt binnen afzienbare tijd. De technische basis is zo verouderd, dat Land Rover haar icoon niet meer door Europese typegoedkeuring zal krijgen. In 2018 staat er een opvolger klaar en die gooit het als vanzelfsprekend over een andere boeg. Hopelijk zonder afbreuk te doen aan bijna driekwart eeuw historie, maar zoals de Defender nu de harten van velen steelt, zal verleden tijd zijn. En daarom zijn de prijzen van gebruikte exemplaren stijgende, terwijl een nieuwe – in Nederland – met 122.000 euro al geen koopje is. Niettemin is zelf dat een schijntje in vergelijk met de opbrengst voor het twee miljoenste exemplaar.

Rode Kruis

Het bekende veilinghuis Bonhams in Londen nam de veiling van de 2.000.000ste Defender op zich. Het bieden begon bij 20.000 pond, maar het duurde maar eventjes of het bedrag tikte de ton aan, om vervolgens nog veel verder op te lopen. Pas bij 400.000 pond viel de hamer, omgerekend maar liefst 549.000 euro.
Veel geld, en dat is alleen maar goed. Het bedrag komt namelijk ten goede van het Internationale Rode Kruis en de Born Free Foundation, een organisatie die opkomt voor het behoud van wilde dieren. Saillant detail: beide hulporganisaties hebben al jaren een innige relatie met de Land Rover Defender. De terreinreus doet voor hun dienst als transportmiddel.

Unieke looks
Degene die ruim een half miljoen heeft betaald krijgt niet zomaar een Defender. Los van het bijzondere productienummer onderscheidt het exemplaar zich door een unieke styling, zoals de in aluminium gegraveerde kaart van Red Wharf Bay, waar het idee voor de eerste Land Rover ontstond. Ook zijn er speciale 'no. 2.000.000'-badges en binnenin prijkt er lederen bekleding met 'Red Wharf Bay'-design.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Land Rover Defender afgehamerd voor half miljoen
Land Rover Defender afgehamerd voor half miljoen
Land Rover Defender afgehamerd voor half miljoen
Land Rover Defender afgehamerd voor half miljoen
Redactie
Door Redactie

Zoeken