Nieuws

Lelijker dan deze 5 auto’s werd het niet in 2015

'Smaken verschillen’. Bleh! Deze dooddoener kunnen we niet meer luchten of zien. Sommige auto’s zijn gewoon aartslelijk. Punt. En dit vijftal spant de kroon in 2015. Niet mee eens? Dat kan. We zien je betoog, inclusief onomstotelijk tegenargumenten, graag in onze mailbox verschijnen.

Citroën E-Mehari

Citroën E-Mehari

Is er een automerk dat op het vlak van design zo vaak hoogte- en dieptepunten afwisselt dan Citroën? Zo ja, laat je horen! Maar voor nu spannen de Fransen de absolute kroon. Want hoe is het toch in vredesnaam mogelijk enerzijds de prachtigste conceptcars tevoorschijn te toveren om het daarna weer zo te vergallen als bij de E-Mehari? Schiet ons maar lek.

Bilenkin Vintage

Bilenkin Vintage

We willen het zo graag. Echt. Maar het lukt ons niet. Auto’s ontworpen door Russen mooi vinden. Of op z’n minst best aardig. Toegegeven, na de Marussia B1 en B2 hielden we goede hoop. Maar dat is weer als sneeuw voor de zon verdwenen sinds de Bilenkin Vintage werd gepresenteerd. Kennen de Russen dan echt geen gêne…?

Honda Clarity

Honda Clarity

Je zal ons niet snel zien schrijven dat een futuristisch koetswerk onaantrekkelijk is om naar te kijken. Gedurfd en geslaagd kunnen namelijk prima door een deur. Er was zelfs een tijd dat een apart carrosseriedesign de perceptie rond een vooruitstrevend aangedreven auto versterkte. Maar daaraan willen we nu niet mee herinnerd worden. En dus vind je de nieuwe Honda Clarity hier op nummer drie.

Toyota Prius

Toyota Prius

Van hetzelfde laken een pak als de Honda is de nieuwe Prius. En het is allemaal de schuld van Toyota zelf. Zij toonden met de Auris Hybrid immers hoogstpersoonlijk aan dat een (plug-in) hybride niet aartslelijk hoeft te zijn. Met de nieuwe Prius, inmiddels een cult-icoon, mede door z’n design, wil Toyota opnieuw een statement maken. Kan zijn, maar dan geldt ook: eens lelijk, altijd lelijk.

BMW 2-serie Gran Tourer

BMW 2-serie Gran Tourer

Vorig jaar waren we nog mild door de 2-serie Active Tourer het voordeel van de twijfel te geven en niet op te nemen in de top-5 van lelijkste auto’s. Maar met de 2-serie Gran Tourer is BMW toch echt te ver gegaan. Al rijd ‘ie nog zo goed, er zijn grenzen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken