Nieuws

De 5 grootste teleurstellingen van 2015

Je zou denken dat een industrie met meer dan een eeuw ervaring zich niet meer zo snel verslikt. Maar niets is minder waar. Ook 2015 kende weer pijnlijke automotive missers, al dan niet gevoed door de autobranche of -fabrikanten zelf. Dit waren de vijf grootste flaters.

Snelheidsbeperking Nürburgring

Snelheidsbeperking Nürburgring

Hoe heeft de leiding over de Nürburgring dit in vredesnaam in z’n hoofd kunnen halen?! Een snelheidslimiet invoeren op een circuit (en dan ook nog eens de beroemdste van allemaal) is als de aorta doorknippen bij een levend wezen. Gelukkig is de actie teruggedraaid, maar het blijft onvoorstelbaar prutswerk.

Alfa Romeo Giulia

Alfa Romeo Giulia

Denk Victor Muller in het kwadraat. Minder flamboyant, maar qua loze beloftes is dat toch wel een metafoor voor Sergio Marchionne, de grote baas bij Fiat. Met de nieuwe Giulia leek hij het een beetje goed te maken. Maar achteraf bleek (ook) dat een goedkope schijnvertoning. Aan zowat alles was te merken dat de 159-opvolger bij lange na niet klaar is, zo werd later bevestigd toen de mededeling kwam dat de marktlancering is uitgesteld. Alweer.

Aston Martin DB10

Aston Martin DB10

Spoileralert! Maar liefst 32 miljoen sloopt Spectre aan auto’s. En dat is nog een schijntje vergeleken met het marketingbudget voor de nieuwste James Bond-film, met steevast bij elke promo een glansrol voor de DB10. Echter toen de film in elkaar gemonteerd moest worden was het budget ten gunste van Aston Martin kennelijk op. Even weg dutten tijdens de zit is er niet bij, want dan mis je hem. Als we nu konden roepen: 'Gelukkig hebben we de foto's nog!' Maar zelfs dat kon er amper van af.

Audi A4

Audi A4

In Italië kunnen ze er wat van, maar in Duitsland net zo. Zo vreemd is het dan toch niet dat de nieuwe A4 in dit lijstje staat nadat al zo lang is beloofd het design van Audi’s over een andere boeg te gooien. 'Zoek De Verschillen' moet wel een leuk spel blijven... geen Memory.

Pirelli-kalender 2016

Pirelli-kalender 2016

Wat ooit hét boegbeeld van progressieve vrijheid, blijheid was, is heden de ultieme exploitatie van middeleeuwse kuisheid. Zelfs het profieldesign van de Cinturato P1 Verde is sexier dan de jongste uitgave van de Pirelli-kalender. China, bedankt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken